Razrešenim sudijama 2,5 milijardi dinara - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razrešenim sudijama 2,5 milijardi dinara

  Razrešenim tužiocima i sudijama u procesu reforme pravosuđa Ministarstvo pravde je na osnovu tužbi za naknadu materijalne i nematerijalne štete isplatilo 1,6 milijardi dinara, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

  “S tim što treba imati u vidu da svi oni koji su razrešeni u prvoj godini nakon razrešenja primali naknadu u visini 65 odsto redovne plate. Kad to dodamo, onda dolazimo do dve i po milijarde dinara”, rekla je za Blic Kuburović.

  Ona je dodala da je u procesu reforme pravosuđa koja je sprovedena 2010. godine razrešeno 836 sudija i 116 javnih tužilaca.

  Prema njenim rečima, nakon odluke Ustavnog suda kojom su poništene sve odluke Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca većina tih sudija i tužilaca je podnela tužbu, prvo za naknadu materijalne, a nakon toga i za naknadu nematerijalne štete.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Branko

   I na kraju se nece desiti nikome nista, onaj vec cuveni vuk ce opet pojesti magarca, a oni koji su prouzrocili tu ogromnu stetu bi, vecinom, hteli u advokaturu, kao da se nista nije ni desilo i jos glume ni luk jeli, ni luk mirisali. Pa zar ne bi mogao neki drzavni organ da ih za to okrivi i goni, jer su rusili ugled zemlje i prouzrocili ogromnu materijalnu i nematerijalnu stetu od cijih se posledica jos nismo oporavili, bez obzira da li je to napravljeno iz bahatosti, neznanja, tvrdoglavosti ili predpostavljenih partijskih interesa?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE