Ispunjava se obećano: Prosečna plata u DECEMBRU prelazi 500€ - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ispunjava se obećano: Prosečna plata u DECEMBRU prelazi 500€

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prosečna zarada u decembru preći 500 evra, čime se „ispunjava obećano“, ali da Vlada nije ni time zavodovoljna već želi da životni standard bude još bolji, navodeći da je ovo postignuto na zdravim ekonomskim osnovama.

  On je, gostujući RTS-u rekao da očekuje da budžet za narednu godinu, o kojem danas počinje rasprava u Skupštini Srbije,  bude usvojen do kraja novembra, navodeći da je na neki način prekretnica posle teških i uspešnih reformi pokrenutih 2012. godine.

  Kako je rekao, dva glavna cilja budžeta su povećaje plata, penzija i minimalne cene rada, i ubrzani privredni razvoj jer „nikad više nego ovim budžetom nije planirano za javne investicije“.

  On je rekao da je cilj Vlade Srbije da se životni standard građana povećava u što kraćem periodu ali na zdrav, odgovoran način.

  „Povećanje plata koje je predviđeno, sa čim smo krenuli u novembru, između osam i 15 odsto u javnom sektoru, je na zdravim osnovama, ne zadužujemo se, ne uzimamo skupe kredite, to je novac koji smo uštedeli, zaradili i želimo da ga vratimo građanima Srbije“, rekao je Mali.

  Prema njegovim rečima, to se odnosi i na penzije, odnosno od 1. janura kreće njihovo povećanje od 5,4 odsto po švajcarskoj formuli, opet na „zdravim osnovama“.

  „Ne ugrožavamo ovim makroekonomsku stabilnost za koju smo se borili poslednih par godina, ali želimo da građani osete boljitak“, rekao je Mali, komentarišući primedbe Fiskalnog saveta.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vucic-prosecna-plata-500e-pre-kraja-godine/

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE