REM tvrdi: SzS dvostruko zastupljeniji kod emitera od SNS - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  REM tvrdi: SzS dvostruko zastupljeniji kod emitera od SNS

  Regulatorno telo za elektronske medije (REM) tvrdi da opozicioni Savez za Srbiju (SzS) ima gotovo duplo veću zastupljenost kod svih emitera nego vladajuća Srpska napredna stranka (SNS).

  U novom izveštaju REM o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje, tvrdi se da je u periodu od 16. do 22. maja SzS imao udeo od 16,16 odsto ukupnog predizbornog vremena kod svih pružalaca medijskih usluga, dok je u tom periodu lista “Aleksandar Vučić za našu decu” imala 8,87 odsto zastupljenosti.

  Na prvom mestu su analitičari, koji su zauzeli 35,46 odsto ukupnog vremena, dok su posle SNS predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije, koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Srpska radikalna stranka i drugi.

  REM tvrdi da, ako se posmatra zastupljenost učesnika predizborne kampanje na Radio-televiziji Srbije, koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije ima najmanje 18 puta veću zastupljenost u ukupnom vremenu od liste predsednika Srbije.

  Tako socijalisti dominiraju na programu RTS sa 18,04 dok njihovi koalicioni partneri iz SNS imaju zastupljenost od 0,93.

  Opozicioni SzS ima čak četvrtinu ukupnog vremena na Radio Beogradu 1 i na televiziji N1, dok prema analizi REM, vladajuća SNS bolje stoji u programima televizija Pink i Hepi, gde se za prvo mesto “bori” sa analitičarima.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE