Remorker: Dizajn kao posledica razmene ideja - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Remorker: Dizajn kao posledica razmene ideja

  Studio „Remorker Architects” osnovali su 2014. godine arhitekte Dušica Totić i Marko Korošec sa ciljem da ponude nov pristup u pružanju usluga u sferi arhitekture i dizajna unutrašnjeg prostora. U proteklom periodu tim saradnika se menjao i rastao i danas broji desetoro zaposlenih. Više o tome rekao nam je arhitekta Marko Korošec i njegov tim.
  Želja im je da sarađuju sa ljudima koji će u isto vreme svojim kvalitetima unaprediti tim kao celinu, a koji će takođe biti spremni da se sami razvijaju u skladu sa kreativnim procesima koji se u studiju odvijaju. Na ovaj način, dizajn koji Remorker isporučuje posledica je razmene ideja i mišljenja svih njegovih članova.

  Svakom zadatku koji ugovore prilaze sa željom da donesu rešenje koje najbolje zadovoljava potrebe klijenta dok u isto vreme pruža mogućnost da se izraze kao umetnici.

  Tekuća godina je bila izuzetno izazovna za njihov tim. Pored uspešno realizovane kuće na reci i restorana u Batajnici, angažovani su i na rekonstrukciji nekoliko poslovnih zgrada u Beogradu, a u toku je i izgradnja porodične vile na Dedinju.

  Najvažniji projekat na kojem danas rade svakako je revitalizacija stare zgrade Beogradske tekstilne industrije „Beko” na Dorćolu. Sa svojih impresivnih 18 000 kvadratnih metara zgrada će postati kreativno dizajniran poslovni centar kakav Beograd do sada nije imao.
  Na pitanje zašto Remorker, zbog čega to ime, često odgovore sa – zato što nikada nećemo porasti…

  Kažu da se u poslednjih nekoliko godina pojavio novi zamah koji se oseća u njihovoj struci. Pojavljuje se veći broj mlađih timova ili “andergraund” studija koji se bore da se iskažu na novom rastućem tržistu i koji veruju u ono što rade. Svoje uzore traže u svetu i trude se da prate novonastale društvene okolnosti zemlje u poodmakloj tranziciji. Da bi se ovaj pozitivan trend razvijao biće potrebno da ekonomija u regionu podrži njihovu veru u sebe.
  Nekada vrlo plodonosna razmena mišljenja, stavova i znanja između učenika različitih arhitektonskih škola u bivšoj Jugoslaviji danas među novonastalim državama jedva da postoji. Srbija je suviše malo tržiste da bi mogla da se posmatra izolovano. Neke inicijative koje idu u smeru obnavljanja ovih veza postoje i treba ih podržati. Jedino praćenjem svetskih trendova, i negovanjem naših lokalnih specifičnosti možemo da iznedrimo nešto inovativno, kreativno i nadasve estetski ugodno.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: M. Puljecović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE