Revizorsko konsultantska kompanija BDO obeležava 25 godina rada u Srbiji poklonima javnim bibliotekama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Revizorsko konsultantska kompanija BDO obeležava 25 godina rada u Srbiji poklonima javnim bibliotekama

  Povodom obeležavanja 25 godina rada u Srbiji, revizorsko konsultanska kompanija BDO iz Beograda poklanja komplet knjiga „Nasilje nad Srbima u XX veku“ autora Radoslava Gaćinovića, svim javnim bibliotekama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

  Kako je najavljeno na konferenciji za novine u Biblioteci grada Beograda, BDO Beograd ovim želi da podsteti na značaj negovanja i primene kulture znanja i poštovanja tradicije.

  Na konferenciji za medije u Biblioteci grada Beograda su prisustvovali gospodin Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, gospodin Milovan Popović, direktor BDO u Srbiji, gospođa Jasmina Ninkov, direktor Biblioteke grada Beograda i gospodin Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević pozdravio je danas donaciju firme BDO, povodom 25 godina poslovanja te kompanije, ukazavši na značaj takvih gestova korporativnog dobročinstva koji su retki. Gest firme BDO da donira knjige bibliotekama u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj, ministar vidi kao dokaz postojanja svesti da RS pripada srpskom kulturnom prostoru, naglasivši da “moramo da čuvamno svoje osobenosti i svoje nacionalno kulturno jezgro, jer je to osnova da se jedna kultura uklopi u složene vidove saradnje sa kulturama drugih naroda”.

  Milovan Popović je istakao: „kao ljudi koji svakodnevno neguju kulturu znanja, integriteta i poštovanja tradicije, verujemo da nas istorija uči svemu, čak i budućnosti”. Dodao je i da kao firma koja se bavi uslugama u oblasti finansija, da je BDO spreman da pomogne ministarstvu kulture da se upotpuni zakonska regulativa u delu poreskih olakšica za ona pravna i fizička lica koja žele da doniraju u oblasti kulture. Na taj način bismo pomogli da se ponovo vrati koncept zadužbinarstva.Direktor Predstavništva RS u Beogradu Mlađen Cicović zahvalio je na donaciji i rekao da je to primer kako je jedna uspešna kompanija društveno i nacionalno odgovorna. On je primetio i da je izdanje “Nasilje nad Srbima u 20. veku” u funkciji utvrđivanja istine, primetivši da smo “često neodgovorni prema žrtvama i stradalnicima”, te je Gaćinovićeva knjiga doprinos i zalaganju za uspostavljanje kulture sećanja na čemu rade vlade Srbije i Republike Srpske.Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov istakla je da su javne biblioteke najjača i najbolje organizovana kulturna mreža i zahvalila na donaciji.Istog dana, u večernjim satima, BDO Srbija je na svečanosti u Belom dvoru obeležila dvadeset i pet godina uspešnog rada. Prisutnima su se obratili gospodin Dragan Popović, predsednik BDO Srbija, Milovan Popović, direktor, Martin Van Roekel CEO BDO International i Matija Bećković, akademik. Martin Van Roekel, CEO BDO International je naglasio da u velikoj BDO mreži koja broji 160 članova širom sveta, kancelarija u Srbiji je po svemu oduvek bila rame uz rame sa najvećima. Za proteklih 25 godina BDO Srbija nije ostavrila odlične rezultate samo u Srbiji, već je proširila delovanje i na prostor Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije. Proslavi su prisustvovale mnogobrojne ugledne ličnosti iz poslovnog kao i javnog i kulturnog života.

  Izvor: BIZLife/Promo

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE