Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Revolucionarna kompanija je zapravo TEŠKA PREVARA? (VIDEO)

Prošle nedelje izašao je neverovatan izveštaj investicione kompanije Hindenburg Research u kojem su napisali da kompanija Nikola, koja od 2016. radi na navodno „revolucionarnom“, električnom, vodoničnim gorivnim ćelijama pokretanom kamionu Nikola One, zapravo nema nikakvu tehnologiju, a posebno ne tehnologiju vodoničnih ćelija potrebnu za pokretanje takvog kamiona.

Hindenburg Research, koji priznaje da vode „short- selling“ investicionu kompaniju i da im je u interesu da Nikoline deonice padaju, a ne rastu (što se i događa nakon izveštaja koji u velikom delu potvrđuje i Blumberg) u svom izveštaju je naveo da u videu koji je Nikola objavio početkom 2018. u kojem se vidi njihov kamion Nikola One kako juri putem zapravo sniman – na nizbrdici.

Odnosno, kamion s prikolicom je doveden na vrh vrlo strmog puta, a onda je sniman kamerom koja je odavala utisak da kamion juri ravnim putem.

Kompanija Nikola u saopštenju za medije zapravo nije demantovala tvrdnje investicione kompanije. Umesto toga, tvrde da u videu „nikad nisu rekli da kamion ide na sopstveni pogon“, a da su investitori u kompaniju koja je tada bila u privatnom vlasništvu i nije javno trgovala deonicama na privatnim brifinzima bili obavešteni o trenutnom stvarnom stanju tehnološkog napretka Nikole One.

U podugačkom „ispravljanju“ navodno „netačnih navoda“ Trevor Milton kaže i da se kompanija „odmakla prema istraživanju nove generacije kamiona“ te „odlučila je da neće investirati dodatne resurse u kompletiranje procesa koji bi učinili da se Nikola One pokreće sopstvenim pogonom.“ Umesto toga, kompanija se okrenula „radu na svom novom vozilu, Nikola Two“.

Cene deonica Nikole, iako su pale, zapravo su i dalje 230% iznad cena u martu kada je kompanija izašla na berzu.

Osnivač koji drži do svoje reči: Radnicima POKLANJA akcije vredne 233 mil. USD

Izvor: Bug.hr

Foto: Youtube/Printscreen

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE