RSE: Srbija DIŽE OGRADU na granici sa S. Makedonijom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RSE: Srbija DIŽE OGRADU na granici sa S. Makedonijom

  Srbija je na granici sa Severnom Makedonijom kod Preševa počela postavljanje žičane ograde, koja bi trebalo da onemogući eventualne masovne ilegalne prelaske granice, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u lokalnoj samoupravi u Preševu.

  Šćiprim Arifi, predsednik opštine Preševo, rekao je za RSE da je izgradnja žičane ograde deo dogovora sa Evropskom unijom (EU).

  “Mislimo da je ograda u funkciji dodatnog osiguranja granica zemalja van EU od izbeglica, koje će eventualno ponovo masovno krenuti takozvanom Balkanskom rutom”, rekao je Arifi i dodao da ograda indirektno doprinosi procesu evrointegracijama, ali da on lično ima rezerve prema takvom tretmanu izbeglica.

  Iz Evropske komisije nisu odgovorili na pitanje RSE da li su upoznati ili konsultovani sa podizanjem orgade između Srbije i Severne Makedonije.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prema tvrdnjama RSE, ni posle nekoliko upita nije odgovorilo na pitanja o podizanju ograde.

  Srbija se nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti, kojom migranti i izbeglice pokušavaju da dođu do zemalja EU. Prema poslednje dostupnim podacima, koje je Komesarijat za izbeglice Srbije objavio 20. juna, u 18 azilnih i prihvatnih centara u Srbiji boravi oko 4.800 lica, prenosi RSE.

  Izvor: RSE

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE