Rušenje nelegalnih objekata zavisi od lokalnih samouprava

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rušenje nelegalnih objekata zavisi od lokalnih samouprava

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se još ne zna tačan broj nelegalnih objekata u Srbiji, a da početak rušenja zavisi od lokalnih samouprava.

  “Svakog trenutka, uvek može da počne rušenje. Lokalna samouprava je Ustavom i zakonom zadužena da se bavi nelegalnom gradnjom i da ruši objekte koji su nelegalno izgrađeni”, rekla je Mihajlović za RTS i dodala se lokalna samouprava obraća republičkom ministarstvu za pomoć samo onda kada ne može sama da “obavi neki posao”.

  Mihajlović je rekla da je do sada popisano 360.000 objekata i ozakonjeno 37.000, a najavila je da će lokalnim samoupravama sutra biti dodeljene kvote o tome koliko objekata treba da ozakone.

  Prema njenim rečima opštine će dobiti mogućnost zapošljavanja ljudi kako bi mogli da završe poslove legalizacije.

  Upitana da li postoji mogućnost da nelegalni objekat koji gradi bivši muftija Muamer Zukorlić u Novom Pazaru ne bude srušen, Mihajlović je kazala da ne može da odgovori, ali da je ministarstvo na čijem je čelu zainteresovano da se taj problem reši.

  “Ustavom i zakonom je određeno da se opština Novi Pazar, ili bilo koja druga opština bavi onim što je nelegalna gradnja. Budući da se podigla ovolika medijska priča oko tog objekta koji se gradi navodno na nelegalni način, Ministarstvo je zainteresovano da svaki problem reši”, rekla je ona.

  Mihajlović je dodala da je ministarstvo zatražilo da se proveri da li postoji planska dokumentacija na osnovu koje može da se obavlja gradnja u Novom Pazaru, navodeći da će objaviti informacije onda kada budu dobili dokumentaciju.

  “Neću dozvoliti, bez obzira da li je to jedan nelegalan objekat, ili dva u Novom Pazaru, ili u nekom drugom gradu, niko ne može da uvlači državu i Vladu Republike Srbije u političke razmirice lokalnog karaktera”, rekla je ona.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE