Rusi sad prodaju nekretnine u Crnoj Gori - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusi sad prodaju nekretnine u Crnoj Gori

  Rusi, nekada najbrojniji kupci nekretnina na Crnogorskom primorju sada su sve češće njihovi prodavci.

  Razlozi su u finansijskoj računici, jer njihovom prodajom u evrima dobijaju veću vrednost u rubljama, ali i u započetom procesu legalizacije objekata u Crnoj Gori, kažu u agencijama za nekretnine.

  Istovremeno, pojavljuju se novi kupci sa drugih meridijana, od Turske do Skandinavije, dok se fokus interesovanja sve više usmerava na Boku Kotorsku.

  Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), oko 4.500 državljana Ruske Federacije ima privremeni i stalni boravak u Crnoj Gori.

  Samo u Budvi, prema opštinskim podacima, ima oko 3.600 nekretnina u ruskom vlasništvu. Ali, u agencijama za nekretnine kažu da je već neko vreme uočljivo da Rusi sve češće prodaju nekretnine, iako i dalje ima i onih koji ih kupuju.

  Najskuplje nekretnine su u primorskim gradovima, i njihova cena zavisi od više faktora. U stambenim naseljima Budve, Tivta ili Kotora kvadrat stana se može kupiti za 1.500 do 5.000 evra, ali ima i skupljih lokacija.

  To su tri turistička projekta Luštica Bay, Porto Montenegro (Tivat) i Portonovi (Herceg Novi), u kojima kvadrat dostiže cene od 8.000 do 12.000 evra.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE