Rusija među vodećim izvoznicima naoružanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija među vodećim izvoznicima naoružanja

  Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da je njegova zemlja jedna od vodećih izvoznica naoružanja na svetu, kao i da je u prošloj godini izvezeno oružje u vrednosti od 16 milijardi dolara.

  Prema njegovim rečima, ta suma je dva puta veća nego što je izvoz naoružanja bio prethodne godine, dok ukupne porudžbine ruskog oružja iznose 45 milijardi dolara.

  Putin je na sastanku sa predstavnicima Komisije za vojno-tehničku saradnju rekao i da je taj uspeh izuzetno važan, ako se u obzir uzmu svi nekonkurentni uslovi u kojima su ruske kompanije prinuđene da rade.

  “Znanje naših kompanija da efikasno rade u uslovima političkih provokacija i ekonomskih diverzija jasan je pokazatelj da su one izuzetno zdrave, stabilne i imaju ogromni potencijal”, istakao je ruski predsednik i dodao da je njihova produkcija poručena za nekoliko godina unapred.

  On je naveo i da će Rusija nastaviti aktivno da razvija vojno-tehničku saradnju sa svim zainteresovanim zemljama.

  Putin je dodao i da Rusija nikada neće staviti sopstveni komercijalni interes ispred pitanja globalne bezbednosti, kao i da će očuvati renome poštenog partnera koji uvek poštuje sve ugovorene i međunarodne obaveze.

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE