Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

S lažnom diplomom 14 godina RADILA kao profesorka, država traži da vrati 100.000 EUR

Nakon 14 godina lažnog predstavljanja kao profesorke i nastavnice sociologije i istorije i rada u „struci“ jedna 43-godišnja Hrvatica optužena je za prevaru.

Ona je optužena da je od 14. februara 2005. do 13. februara 2019. godine radila kao profesorka u školi na području Gospića, piše Večernji.hr.

Radno mesto dobila je na konkursu gde je priložila lažnu diplomu jednog hrvatskog filozofskog fakulteta u kojoj je neistinito navedeno da je položila sve ispite i stekla stručni naziv profesora sociologije i istorije.

Odgovorne osobe u školi nisu posumnjale da je diploma lažna pa su s njom sklopili ugovor o radu, a četiri godine kasnije potpisali su i aneks tog ugovora prema kojem je na neodređeno vreme primljena na radno mesto  profesora sociologije i istorije.

Osim toga, 43-godišnjakinja je optužena i da je na osnovu sporazuma između dve školske ustanove, 2008. godine sklopila ugovor o radu s jednom osnovnom školom u kojoj je radila kao nastavnica istorije.

Tokom tog perioda lažnoj profesorki je na ime plate isplaćeno gotovo 100.000 evra (754.614 kune), pa država sada traži povraćaj tog novca.

Izvor: Večernji.hr

Foto: Pexels

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE