SAD, Britanija i Francuska napale Siriju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD, Britanija i Francuska napale Siriju

  Američke, britanske i francuske snage izvele su vazdušne napade na Siriju. Rusija poručila da napad neće proći bez posledica.

  Američki predsednik Donald Tramp naredio je “precizne udare SAD na postrojenja za hemijsko oružje sirijskog predsednika Bašara al Asada”, a komandant Združenog generalštaba oržanih snaga SAD Džozef Danford potvrdio je da su izvedena tri udara.

  Ovaj napad američki predsednik naredio je nedelju dana posle napada hemijskim oružjem u Dumi, u kojem je poginulo najmanje 60 ljudi, prenosi danas Glas Amerike.

  Tramp je rekao da je operacija vojske SAD zajedno sa Britanijom i Francuskom u toku, ali nije govorio o detaljima.

  “Naredio sam vojsci SAD da izvede precizne udare na mete koje su povezane sa postrojenjima za hemijsko oružje sirijskog diktatora Bašara al Asada”, rekao je Tramp u Beloj kući, a obraćanje su prenosile sve televizije.

  General Danford potvrdio je da su izvedena tri udara prvi na naučni centar u blizini Damaska, drugi zapadno od Homsa i treći na lokaciji u blizini, za koju se sumnja da se na njoj nalazilo postrojenje za hemijsko oružje i komandni centar.

  Putin: Destruktivne posledice

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskva saziva hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog vojne akcije u Siriji i ocenio da napadi SAD, Britanije i Francuske predstavljaju “čin agresije”, saopštio je Kremlj.

  Putin je ukazao da će vojna akcija na ciljeve u Siriji pogoršati humanitarnu katastrofu u Siriji. “Napadi imaju i destruktivne posledice na ceo sistem međunarodnih odnosa”, rekao je Putin, navodi se u saopštenju Kremlja.

  On je kritikovao SAD i njene saveznike zbog toga što su pokrenuli napade pre nego što je omogućeno međunarodnim inspektorima za hemijsko naoružanje da posete mesta navodnih napada u Siriji.

  Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da u vazdušnim napadima na Siriju nisu pogođene baze na kojima se nalaze ruske snage u Siriji.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Najveće nepredvidivo čudovište na svetu svakako je prvi čovek najveće sile u svetu. Taj hoće da drma svetom nepromišljenim ludačkim akcijama i neljudskim ludačkim ponašanjem poput lešinara, gde li ga nađoše. Bolje da su izabrali majmuna, bar bi se radovao Darvin. Do duše nisu bolji ni njegovi sateliti. Šta čeka čovečanstva s njim? Ništa bolje, cilj im je da pokore ceo svet. No, neće moći! Žandarm sveta ostaje svetski žandarm, toliki mu je mozak po kvalitetu i količini? Od akcija jednog od njegovih predhodnika mi već dve decenije ne možemo izaći iz ekonomske i druge krize. U ovome u mnogome im pomažu i naši političari klimoglavci. Da jedno zlo ne ide samo, pokazuje namera lešinara (SAD, Francuska i Kraljevstvo) da pomognu razrušenoj Siriji da izađe iz krize.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE