SAD daju farmaceutskoj kompaniji MILIJARDU USD za razvoj vakcine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD daju farmaceutskoj kompaniji MILIJARDU USD za razvoj vakcine

  Britanska famaceutska kompanija AstraZeneca je od Amerike dobila više od milijardu dolara za razvoj vakcine protiv virusa Covid-19 u saradnji sa Univezitetom u Oksfordu i kako su saopštili, prema ugovoru će napraviti 400 miliona doza.

  Ova investicija ubrzava obezbeđivanje vakcina, što je ključni korak ka tome da se globalna ekonomija ponovo pokrene nakon pada prouzrokovanog zatvaranjem zbog epidmeije.

  Britanski proizvođač lekova dobio je novac od američke Biomedicinske uprave za napredno istraživanje i razvoj i rekao da je obezbedio kapacitet da se napravi milijardu doza. Međutim, vakcina se još uvek ispituje, bez garancije uspeha.

  Američko finansiranje podržaće kliničko ispitivanje u završnoj fazi sa 30.000 učesnika, kao i testove na deci, navela je AstraZeneca.

  „Vakcina protiv Covid-19 virusa koju je razvila kompanija verovatno će prvo stići Amerikancima ako kompanija uspe uspešno da je isporuči”, izjavio je  izvršni direktor AAstraZenece Paul Hudson.

  Ova farmaceutska kuća planira da do septembra obezbedi do 30 miliona doza za Veliku Britaniju, a obavezala se da će do kraja godine isporučiti 100 miliona.

  „AstraZeneca ima za cilj da obezbedi široko i pravično snabdevanje vakcinom širom sveta bez ikakvog profita tokom pandemije”, navodi se u saopštenju farmaceutske kompanije.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE