Sad znamo šta se dogodilo "Oku sokolovom", Vesić najavljuje proširenje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sad znamo šta se dogodilo “Oku sokolovom”, Vesić najavljuje proširenje

  Nezgoda džipa Komunalne milicije opremljenim sistemom “Oko sokolovo” desila se drugog dana testne faze, usled loše procene vozača, i popravka je izvršena odmah, rečeno iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije povodom fotografije na društvenim mrežama, zabeležene u jednoj od javnih garaža u Beogradu.

  Fotografija se pojavila juće i na njoj se vidi kako je džip sa sistemom za otkrivanje i snimanje nepropisnog parkiranja “Oko sokolovo” udario u plafon.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/tviter-se-usijao-oko-sokolovo-izgleda-ima-nekih-problema-sa-plafonom-foto/

  “Obaveštavamo Vas da se navedena nezgoda dogodila drugog dana testne faze rada novog sistema kontrole nepropisnog parkiranja vozila ‘Sokolovo oko’ i da je do oštećenja došlo usled loše procene vozača. Prilikom navedene nezgode oštećena je nadogradnja na vozilu, odnosno oštećeno je kućište za zaštitu opreme za snimanje”, navodi se u pisanom odgovoru Sekretarijata za N1.

  S obzirom na to da su vozila osigurana, popravka je izvršena odmah, nakon čega je vozilo već sutradan bilo u funkciji i vršilo snimanje nepropisno parkiranih vozila, dodaje se u dopisu.

  Od sada pokriva 121 ulicu

  Ipak, moglo bi se reći da ovaj incident nije sprečio širenje sistema za kontrolu parkiranja “Oko sokolovo”, što je potvrdio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  On je rekao da će sistem kontrole parkiranja u Beogradu „Oko sokolovo” od 1. septembra pokrivati, pored sadašnje 93 ulice, još novih 28 ulica.

  “Od prvog septembra ove godine „Oko sokolovo” pokrivaće novih 28 ulica, što znači da će sistem raditi na 121 ulici. Nove ulice su uvedene na zahtev građana koji nam pišu iz svih delova grada i traže da sistem „Oko sokolovo” radi i u njihovoj ulici, jer im je dosta bahatog parkiranja” rekao je Vesić za TV Pink.

  Prema njegovim rečima, od 10. do 21. avgusta “Oko sokolovo” je napravilo oko 12,5 miliona fotografija, automobili su prešli oko 10.500 kilometara i napisali 3.284 prekršajne prijave, čija je vrednost 52.565.000 dinara.

  “Ako se ima u vidu da prekršioci imaju mogućnost da u roku od sedam dana plate polovinu kazne, to znači da je sistem, osim uvođenja reda, u gradski budžet, samo za dve nedelje doneo prihod od oko 225 hiljada evra”, rekao je Vesić.

  Sistem će isplatiti bahati vozači

  Kako piše Beoinfo, on je predvideo da će čitav sistem, za malo više od mesec dana, da isplate bahati vozači i ocenio da je to “vrlo pošteno, jer oni maltretiraju godinama građanke i građane Beograda, pa je red i da plate”.

  Vesić je rekao da će vozila sistema „Oko sokolovo” od 1. septembra kontrolisati i redovno parkiranje na obeleženim parking mestima koje se plaća putem SMS-a, kao i preko pretplatnih karata za stanare.

  On je istakao da JKP „Parking servis” zajedno sa Mobilnom telefonijom Srbije radi na pripremi platforme koja bi omogućila da korisnici mobilnih mreža u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini u vlasništvu Telekoma Srbija plaćaju parkiranje u Beogradu SMS-om, što sada nije moguće.

  Vesić je na kraju rekao da zna da rad sistema „Oko sokolovo” podržava najveći broj Beograđanki i Beograđana, odnosno njih preko 84 odsto prema istraživanjima.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta, YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE