Sadržaj pravi razliku između prosečne i uspešne kampanje!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sadržaj pravi razliku između prosečne i uspešne kampanje!

  Stephanie Bailey, Head of Corporate Communications u agenciji Fleishman-Hillard London (UK), govori koje ključne promene su zadesile sektor komunikacija, kako društveni mediji utiču na formiranje najnovijih vesti i koliko su važne integrisane komunikacije. Stephanie će održati predavanje na drugog po redu Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016, koji će biti održan 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

  Koje su ključne promene koje su zadesile sektor komunikacija u proteklih nekoliko godina?

  U poslednjih nekoliko godina sadržaj je umesto nečega o čemu se mnogo govorilo, postao nešto što pravi razliku između prosečne i sjajno odrađene kampanje. Na to su mahom uticale stvari koje su bile rezervisane više za mlađu populaciju, ali se njihovo korišćenje proširilo i na sve ostale demografske grupe ljudi. Svaka priča mora da ima svoju vizuelnu interpretaciju kako bi doprela do najvećeg dela publike.

  Danas je jako teško kreirati kvalitetan sadržaj u kratkom vremenskom periodu i izvojiti se u moru sve bučnije i brojnije konkurencije. Koliko su klijenti svesni ove situacije na tržištu i koliko su radi prihvatanju promena?

  Apsolutno. Istina je da većina klijenata i dalje očekuje osmišljavanje sadržaja bez postavljanja pitanja „Zašto?“. Bez strategije kreiranja sadržaja rizikujete stvaranje usluge koju će bez obzira na značajna sredstva koja uložite pogledati mali broj. Takoreći, svaki klijent je drugačiji, a neki su više spremni da prihvate savet i potroše vreme neophodno za osmišljavanje sadržaja koji stoji iza svake ideje.

  Monumentalne promene u digitalnoj sferi promenile su način kako novinske agencije prikupljaju vesti i utiču na javno mnjenje. Kako društveni mediji utiču na formiranje najnovijih vesti koje medijske kuće plasiraju u dobu kada svako sa mobilnim telefonom ima moć kreiranja vesti slikom ili videom? Koliko je tanka granica zloupotrebe ovakvog načina prikupljanja vesti i gde leže nove mogućnosti napredovanja za one koji se profesionalno bave komunikacijama?

  Pravi izazov za novinske agencije je kako da vrednuju najnovije vesti u doba kada svako želi da bude prvi koji je objavio udarnu vest. Postoji veliki broj problema koji mogu nastati ili se mogu zakomplikovati kada se vest pogrešno prenese. Agencije imaju odgovornost prema pričama koje objave, u suprotnom rizikuju da potkopaju svoju reputaciju. Oni koji se bave komunikacijom mogu pomoći novinarima tako što će ih na pravi način uputiti, odnosno, pomoći im da razumeju kompaniju koju predstavljaju. Nikad nije bilo toliko važno kao danas, iskoristiti period zatišja kako bi se zaposleni edukovali, informisali i predstavili svoju kompaniju na najbolji način u situacijama kada nema vremena za dodatnu proveru vesti.

  Koliko su danas važne integrisane komunikacije? Možemo li uopšte više govoriti o Single Channel kampanjama?

  Integrisane komunikacije su od krucijalnog značaja za uspeh kampanje. Nema više ni jednoj čoveka koji koristi samo jedan uređaj ili kanal. Samo zamislite koliko uređaja proverite kada se svako jutro probudite. Upotreba različitih kanala komunikacije ne samo da pojačava mogućnost prenosa poruke, već i stvara efekat koji je neophodan ako želite da kampanja bude uspešna.

  Na festivalu KAKTUS 2016 govorićete na temu „The changing nature of breaking news and the implication for communicators“. Šta učesnici mogu da očekuju?

  Učesnici festivala mogu da očekuju najaktuelnije informacije o trendovima u oblasti komunikacija, izazovima sa kojima se struka suočava i neke sugestije o tome kako ih prevazići.

  Više informacija o programu i festivalu pronađite na sajtu www.kaktus.rs

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE