Sajam visokokvalitetne hrane u oktobru u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sajam visokokvalitetne hrane u oktobru u Beogradu

  U Beogradu će se 10. i 11. oktobra održati drugi međunarodni Sajam visokokvalitetne hrane “Belgrade Food Show 2019” na kojem će oko 100 najboljih domaćih i regionalnih proizvođača hrane visoke vrednosti predstaviti svoje proizvode inostranim kupcima i publici, najavili su organizatori.

  “Srbija još nije iskoristila potencijal za proizvodnju visokokvalitetne hrane, a cilj je da se na sajmu ‘Belgrade Food Show 2019’ u Belekspo centru prikažu mogućnosti u Srbiji za tu vrstu proizvodnje”, rekao je novinarima predstavnik Asocijacije za promociju srpske hrane Miloš Pejčinović.

  U izlagačkom delu Sajma biće oko 100 srpskih i regionalnih proizvođača visokokvalitetne hrane, u edukativnom delu će proizvođači moći da se upoznaju sa najvažnijim svetskim trendovima u prehrambenoj industriji i potencijalima tržišta, dok će, kako je rekao, najvažniji deo skupa biti poslovni susreti proizvođača sa potencijalnim domaćim i međunarodnim kupcima.

  Sajam je prošle godine imao 80 izlagača, 30 kupaca iz 11 zemalja uz više od 130 poslovnih sastanaka koji su doprineli prodaji proizvoda iz Srbije u drugim zemljama.

  Direktor Projekta USAID za konkurentnu privredu, Aleksandar Pavlović naveo je da ta organizacija dve godine radi na promociji investicija i izvoza prehrambene industrije Srbije.

  “Prošlogodišnji sajam je velikom broju malih i srednjih preduzeća koja imaju problema da ulože u marketing ili nalaženje tržišta i pregovore s kupcima, dao priliku da upoznaju inostrane kupce i da čuju o trendovima na tržištu hrane, a da ne potroše resurse koji su im potrebni za razvoj proizvoda”, kazao je on.

  Pavlović je ocenio da je ušešće na takvom sajmu bolja investicija za takve firme nego samostalno ulaganje u istraživanje tržišta, traženje novih kupaca i promociju proizvoda.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE