SAM punopravni član Evropske konfederacije menadžera - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

SAM punopravni član Evropske konfederacije menadžera

Srpska asocijacija menadžera postala je punopravni član Evropske konfederacije menadžera, odlučeno je na redovnoj godišnjoj Skupštini u Majncu.

Stanka Pejanović, predsednica SAM, izabrana je za člana Izvršnog odbora CEC, na period od tri godine.

“Punopravnim članstvom SAM je dobio priliku da aktivno učestvuje u radu CEC i koristi platformu organizacije za jačanje spoljnih veza i bolju konekciju sa strukovnim menadžerskim Udruženjma koja imaju više od milion članova širom Evrope. Ovo je i platforma za zajedničke projekte u okviru glavnih ciljeva CEC u narednom trogodišnjem mandatu”, istakla je Pejanović, koja je učestvovala u radu na godišnjoj Skupštini u Majncu.

Punopravnim članstvom u toj organizaciji, SAM je u društvu menadžerskih asocijacija zemalja članica EU sa agendom koja podrazumeva razvoj ekspertize i rad u tri prioritetne oblasti: rodna i polna ravnopravnost, digitalizacija i integrativna solidarnost.

Na evropskom nivou, CEC je jedna od šest partnerskih organizacija iz različitih industrija, koju priznaje Evropska komisija i obuhvata članstvo od oko milion menadžera u Evropi kroz svoje nacionalne i sektorske federacije. Osnovana je 1989. godine, od strane francuske, nemačke i italijanske konfederacije menadžera, koji su bili vođeni željom da aktivnije učestvuju u evropskom i socijalnom dijalogu.

Predsednik Evropske konfederacije CEC je Ludger Ramme, predsednik nemačkog udruženja lidera ULA koji je na Skupštini dobio novi mandat od tri godine.

Izvor: N1, SAM

Foto: A.M.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE