Sastanak guvernera G7 u Japanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sastanak guvernera G7 u Japanu

  Ministri finansija i guverneri centralnih banaka sedam najrazvijenijih zemalja (G7) sastaju se danas i sutra u Japanu.

  Na dnevnom redu sastanka biće predlozi za ubrzavanje posrnulog rasta svetske ekonomije i osetljivo pitanje skokova na tržištu stranih valuta.

  Pored zvaničnika zemlje domaćina Japana, na sastanku učestvuju ministri finansija i guverneri centralnih banaka SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije, Italije i Kanade, kao i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard (Christine Lagarde) i guverner Evropske centralne banke Mario Dragi (Draghi).

  Skup zvanično počinje danas, a na sastanku iza zatvorenih vrata ministrima i guvernerima sinoć su predstavljene analize renomiranih ekonomista.

  Na sastanku u banji Akiu u japanskoj oblasti Sendai, na severoistoku arhipelaga, biće reči o fiskalnom podsticaju kao načinu za stimulaciju rasta u trenutku kada jačanje jena negativno utiče na konkurentnost japanske privrede.

  Zvaničnici G7 iskoristiće ovonedeljni sastanak da bi izradili strategiju očuvanja globalne ekonomije od recesije.

  Pitanje utaje poreza, koje se našlo u žiži posle objavljivanja Panamskih dokumenata, takođe će se naći na dnevnom redu sastanka, kao i borba protiv finansiranja terorizma.

  Očekuje se i da će jedna od tema na skupu biti i referendum o budućnosti Velike Britanije u Evropskoj uniji, predviđen za 23. jun.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE