Savet Džefa Bezosa koji mu je doneo uspeh

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet Džefa Bezosa koji mu je doneo uspeh

  Ima mnogo načina da se donese teška odluka. Još je Dekart o tome raspravljao:

  [preporucene_vesti ids=”234189″]

  Ipak, nekad analiza ne pomaže, i trebalo bi da uspostavimo neki svoj sistem, kako bismo odmah sa sobom bili načisto da li odluka ima smisla ili ne. Evo kako to radi osnivač kompanije “Amazon” Džef Bezos (Jeff Bezos).

  Nema sumnje da je Bezos uspešan. Nedavno je umesto Bila Gejtsa zauzeo mesto najbogatijeg čoveka na svetu, a tokom svoje karijere doneo je bezbroj odluka koje su imale veliki uticaj na to kako svi kupuju.

  Za vreme intervjua početkom meseca, na samitu “LA 17”, Bezos je rekao da kada treba da donese važne životne odluke zamisli da ima 80 godina. Tada, rekao je, smanjuje sažaljenje, i zahvaljujući tome očigledno donosi ispravne odluke.

  Šta to znači? Nekad na odluku gledamo suviše “usko”, ne možemo odmah da odagnamo emocije i sagledamo širu sliku. Ipak, kada donesemo važnu odluku, ukoliko i dalje nismo sigurni, trebalo bi da pomislimo šta bi o tome mislili za 20, 30, 40 godina… Da li će vam to doneti nešto dobro, da li će vam promeniti život?

  Očigledno je da i Bezos tako funkcioniše. Bez sažaljenja prema drugima ali i prema sebi – možda vam je sada teško, ali kroz nekoliko godina doneće vam mnogo toga dobrog.

  Dakle, zapitajte se: “Šta bi “stariji/a ja” mislio/la o tome?

  Izvor: BIZLife/LifeHacker

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE