Savet za koji svi treba da znaju, uvek i svuda: O samopoštovanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet za koji svi treba da znaju, uvek i svuda: O samopoštovanju

  Brus Li smatra da su dela put do samopouzdanja i samopoštovanja.

  Uspostavljanje i održavane samopoštovanja je trajni zadatak i traži sve od svakog od nas. Moramo da dokazujemo naše vrednosti i opravdavamo sopstveno postojanje iznova, svakog dana.

  Postoji nedoumica oko toga šta je ponos a šta samopoštovanje. Li daje krucijalnu razliku:

  “Ponos je osećaj vrednosti koji dolazi od nečeg što nije deo nas, dok samopoštovanje dolazi od postignuća i potencijala nas samih. Ponosni smo kada se identifikujemo sa imaginarnim sobom, lider, svetac, kolektivno telo imovine. Postoji strah i netolerantnost u ponosu, beskompromisnost i neosetljivost. Što je manje vere u sebe, veći je imperativ za potrebom da se bude ponosan. U jezgru ponosa je samo-odbacivanje.”

  Mark i Ejndžel Černof (Marc and Angel Chernoff) preduzetnici su i profesionalni treneri koji su od strane Forbsa prepoznati kao oni koji imaju „jedan od najpopularnijih blogova za lični razvoj“ – Marcandangel.com. Već 10 godina bave se pisanjem o naučno utemeljnim strategijama za pronalaženje sreće, uspeha i ljubavi.

  Ovo je njihov savet o samovrednovanju, koji mnogi nikada ni ne saznaju:

  Kada se neko ponaša prema vama kao da ste jedna od više opcija, pomozite im da donesu odluku tako što ćete se izuzeti iz takvog izjednačavanja.

  Ponekad bi trebalo da se potrudite da vam ne bude stalo, bez obzira koliko jeste. Nekad možete da značite skoro pa ništa nekome ko vama znači mnogo. To nije ponos – to je samopoštovanje.

  Ne očekujte da vidite pozitivne promene u svom životu ako se okružite negativnim ljudima. Ne dozvolite polovičnim ljudima da budu potpuno u vašem životu. Znajte koliko vredite, i šta imate da ponudite, i nikada nemojte da se zadovoljite ničim manjim od onoga što zaslužujete.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE