Schneider Electric - Partnerstvom za bolju budućnost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Schneider Electric – Partnerstvom za bolju budućnost

  Preko 20 godina Schneider Electric je prisutan u Srbiji, i uspešan biznis model ovaj globalni lider u upravljanju energijom i automatizaciji, primenjuje i u našoj zemlji. Schneider Electric širom sveta ljudima donosi tehnologiju koja preoblikuje industriju i transformiše gradove. Jedna od strategija njihovog poslovanja je i uvažavanje lokalnih specifičnosti i podrška preduzetništvu. Inovativnost Schneider Electric-a menja i unapređuje i naše živote i poslovanje u našoj zemlji. U kojoj meri su domaći preduzetnici spremni za implementaciju novih rešenja, razgovarali smo sa direktorom Schneider Electric-a u Srbiji, Dejanom Markovićem.

  Na koji način Schneider Electric sarađuje sa preduzetnicima u Srbiji?

  Srpsko tržište pokazalo je izuzetnu spremnost za primenu tehnoloških inovacija i promenu biznis modela, i to je bilo veliki podstrek za Schneider Electric da i kod nas potvrdi zašto nosi epitet svetskog lidera. Ponosni smo na to što naša rešenja i proizvodi nisu deo samo svetskih korporacija koje posluju u Srbiji, već su deo poslovnog uspeha i mnogih domaćih firmi. Sa lokalnim partnerima i renomiranim preduzećima već godinama doprinosimo lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, jer kroz potrebe našeg i poslovanja naših partnera podržavamo više od 3000 radnih mesta.

   Vaša misija i vizija su transformacija načina na koji živimo, radimo, proizvodimo, trošimo energiju… na koji način Schneider Electric pruža podršku onima koji dele tu viziju?

  Na sve načine se trudimo da zaista pružimo podršku kompanijama i preduzetnicima koji su otvoreni za inovacije i unapređenje budućnosti. Globalno, kreirali smo „Schneider Electric Ventures“ koja podržava inovacije putem finansiranja, inkubacije i partnerstava. Regionalno, naša strategija je poslovanje kroz mrežu partnerskih preduzeća, otvaranje novih licencnih partnerstava i transfer znanja i tehnologija. Unutar kompanije, Schneider Electric podstiče interno preduzetništvo kroz inicijative zaposlenih za poboljšanje internih procesa, ali i kroz preduzetničke inicijative usmerene ka tržištu.

  Poznato je da svake godine 1 milijardu evra, na svetskom nivou, trošite na istraživanja i razvoj. Vaša EcoStruxure platforma je najsavremenija tehnologija kada je u pitanju povezano upravljanje energijom i industrijskom automatizacijom. Koji su njeni dometi?

  EcoStruxure platforma unapređuje industriju, infrastukturu, građevine – od poslovnih zgrada, preko hotela, škola, fudbalskih stadiona, do bolnica. Njeni dometi se iz godine u godinu pomeraju. Zahvaljujući EcoStruxure platformi mi danas imamo zgradu Edge u Amsterdamu, koja proizvodi više energije nego što je troši, a višak proizvedene energije vraća u javni sistem, što je neverovatan domet u vremenu kada smo svi svesni koliko je električna energija resurs koji moramo paziti. U Srbiji je, na primer, EcoStruxure u svoje poslovanje implementirala fabrika Immi u Nišu, fabrika Drenik u Beogradu, Aerodrom Nikola Tesla, potom hoteli „Hilton“ i „Šeraton“, Ada Mall tržni centar, Green Heart GTC poslovna zgrada.

  Na koji način EcoStruxure unapređuje poslovanje i kvalitet života.

  Primena EcoStruxure rešenja ima mnogo prednosti, pre svega ona štedi energiju, novac i vreme. Dodatno, doprinosi sigurnosti na mnogim nivoima. EcoStruxture omogućava našim partnerima i krajnjim potrošačima da uz pomoć inovativnih rešenja povežu operativne tehnologije sa inovativnim tehnologijama, pružajući sigurno sajber okruženje. Istraživanja govore da 40 % sve energije na svetu potroše zgrade, a da čak 75% troškova zgrade odlazi na njeno održavanje i operativu. EcoStruxure klijentima drastično povećava mogućnosti upravljanja energijom sa ciljem da se povećaju operativna efikasnost i pouzdanost.

  OD PARTNERSTVA DO LICENCNE PROIZVODNJE

  Kada je 1990. godine osnivana firma Elektovat, jedna od želja Radomira Milekića i Jugoslava Miloševića bila je da  našem tržištu ponude bolje usluge i nove, savremene proizvode. Kako bi svoju viziju ostvario, Elektrovat je od dolaska Schneider Electric-a na tržište Srbije, prvo kroz partnerstvo, potom kao Sistem integrador, a danas kao licencni proizvođač srednjenaponske opreme, išao ka svom cilju. Danas, Elektrovat se sastoji od  više zavisnih preduzeća specijalizovanih za proizvodnju savremenih uređaja i opreme i pružanje specifičnih usluga u oblastima:  energetike, proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora, automatizacija i upravljanje proizvodnim procesima, scensko i TV osvetljenje i mehanika i ima oko 130 zaposlenih.

  „Zahvaljujući stimulativnoj politici prodaje Schneider Electric-a, naša saradnja je konstantno unapređivana i širila se. Prodajne mreže naših kompanija omogućavaju potencijalnim i novim kupcima kompletno i pouzdano tehničko rešenje koje će zadovoljiti njihove potrebe. Veoma važno za sve potencijalne krajnje korisnike Schnaider Electric rešenja jeste da se istaknu i usluge izrade tehničkih rešenja (projektovanje), usluge obuke i servisa. Nove tehnologije se brzo razvijaju, a praćenje inovacija i njihova primena, nešto su što samo može doprineti poslovanju svakog privrednika“ – Jugoslav Milošević, suvlasnik/direktor Elektrovat Group.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Schneider Electric

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE