Sedam kompanija u trci za Aerodrome Crne Gore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sedam kompanija u trci za Aerodrome Crne Gore

  Na pretkvalifikacioni tender za dodelu koncesija za Aerodrome Crne Gore prijavilo se sedam kompanija.

  Prijavili se su kompanije iz Indije, Koreje, tri turske kompanije, kao i jedna kompanija iz Irske. Neke od tih kompanija su se prijavile kao konzorcijum više firmi.

  Vlada je u skladu sa Zakonom o koncesijama, na predlog Ministarstva saobraćaja i pomorstva, usvojila koncesioni akt za dodelu koncesije za Aerodrome Crne Gore, međunarodne aerodrome Podgorica i Tivat, konkurentski izabranom najboljem ponuđaču, koji će osnovati i registrovati preduzeće sa sedištem u Crnoj Gori za obavljanje koncesione delatnosti.

  Ministar saobraćaja Osman Nurković rekao je za RTCG da će nakon otvaranja ponuda, nakon mesec dana će biti poznato koje kompanije mogu ići u proces klasičnog tendera.

  Na kraju će, kako je rekao, objaviti spisak kompanija koje su se pretkvalifikovale, nakon čega će uputiti poziv za dostavljanje ponuda.

  Potrebno je da se uplati najmanje 100 miliona evra, avansna uplata budžetu države Crne Gore, da deset odsto ukupnog prihoda se izdvoji kao godišnja koncesiona naknada državi, da se uloži najmanje 80 miliona u prve tri godine u investicije, odnosno 200 miliona najmanje tokom celog perioda koncesije, rekao je Nurković.

  RTCG podseća da SDP traži da se Skupština Crne Gore na prvoj narednoj sednici izjasni o Rezoluciji kojom se traži da Vlada odustane od najavljenog modela zakupa Aerodroma.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE