Sedam stvari koje niste znali o bakalaru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sedam stvari koje niste znali o bakalaru

    Jednostavna priprema štapića bakalara omogućava očuvanje svih hranljivih sastojaka,  zbog čega ovu vrstu sa pravom smatraju kraljicom među morskim ribama. Bakalar spada  u ribe čija je priprema izuzetno zahtevna, dok su Frikom panirani stapici bakalara su savršeno  resenje za brz i ukusan obrok.

     

    1. Jedno od omiljenih jela Mediterana, potiče iz hladnih mora.
    2. Vikinzima je sušeni bakalar bio osnovna namirnica na drugim putovanjima.
    3. Postoje tri vrste bakalara: atlanski, pacifički i grendlanski.
    4. Najveći izvoznici robe su: Island, Norveška, Švedska, Kanada i Poljska.
    5. Najbliži bakalara iz naših krajeva je oslić.
    6. Bakalar ima malo kalorija u čuva srce! Obiluje kalcijumom, jodom i gvožđem, vitaminom D i ima malo masti.
    7. Tradicija je da deca u Norveškom gradiću Bastrardu seku jezike bakalara,i pri tom zarade pristojnu količinu za svoj džeparca.

     

    Izvor: BIZLife

    Foto: Promo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE