Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Šef Goldman Sachsa: Nećemo podržati STARTAPE koji nemaju barem jednu “drugačiju” osobu

David Solomon, izvršni direktor Goldman Sachsa izjavio je da investicione banka neće podržati izlistavanje na berzi startapa koji u upravi neće imati barem jednu osobu koja nije “drugačija”, a odluka će se odnositi i na poslovanje u SAD i u Evropi.

Solomon je pojasnio da pri tome prvenstveno misli na to da startapi treba da imaju barem jednu ženu u svojoj upravi te da je statistika pokazala da su američke kompanije koje su unazad četiri godine izašle na IPO s barem jednom direktorkom imale značajno bolje poslovne rezultate od onih koje su bile isključivo muške, prenosi Poslovni dnevnik.

“Počevši od 1. jula u SAD i Evropi Goldman Sachs neće učestvovati u IPO firmi koje neće imati barem jednog ‘diverse’ člana uprave, s naglaskom na žene, a od 2021. tražićemo da u upravama budu barem dve ‘drugačije’ osobe”, kaže Solomon, koji je o toj temi s CNBC-om razgovarao u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu.

Naglasio je da je u poslednje vreme 60 kompanija u SAD i Evropi izlistalo svoje deonice na berzi s upravama koje su činili isključivo beli muškarci.

“Možda ćemo propustiti neku poslovnu priliku, ali dugoročno, ovo će po mom mišljenju biti najbolja praksa za rad s kompanijama koje svojim deoničarima mogu doneti najbolje povrate”, zaključuje Solomon.

https://www.bizlife.rs/posao/neobican-direktor-nastupa-kao-dj-vozi-se-metroom-a-zaradjuje-milione/

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Printscreen/Youtube

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE