Šef Mišelina i na čelu Renoa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šef Mišelina i na čelu Renoa

  Šef Mišelina Žan-Dominik Senar imenovan je za novog predsednika Renoa, a Tijeri Bolore za generalnog direktora, zamenjujući veterana Karlosa Gona koji je u pritvoru u Japanu i podneo je ostavku na to mesto, saopštio je upravni odbor Renoa.

  “Važno je danas naći neki oblik mira posle posebno vanrednih događaja koje smo proživeli”, rekao je Senar posle sastanka Upravnog odbora Renoa u sedištu kompanije kod Pariza, a pored njega je bio Bolore.

  Upravni odbor Renoa je insistirao na tome da je prioritet da novi predsednik kompanije upravlja savezom s Nisanom i Micubišijem koji je bio pod pritiskom posle Gonovog privođenja.

  U saopštenju se navodi da Upravni odbor poverava novom predsedniku kompanije punu odgovornost vođenja Saveza Reno-Nisan-Micubiši za račun Renoa u saradnji s generalnim direktorom. Senar će biti glavni predstavnik Renoa u upravnim telima saveza Reno-Nisan-Micubiši.

  Francuska vlada najveći je akcionar Renoa sa 15 odsto kapitala i oko 22 odsto prava glasa.

  Senar će paralelno s vođenjem Renoa ostati predsednik Mišelina do maja, kada je od ranije bilo predviđeno da tu dužnost preda nekom drugom.

  Iako je Reno prvobitno ostao uz Gona posle njegovog hapšenja 19. novembra francuska vlada je vršila pritisak da on bude zamenjen.

  Generalni direktor Nisana Hiroto Saikava pozdravio je novo rukovodstvo Renoa. On je rekao novinarima u sedištu Nisana u Jokohami da je to prvi korak dok se okreće stranica u savezu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE