Self-made MILIONER otkriva: Kajem se što sam u 20-im trošio novac na OVE STVARI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Self-made MILIONER otkriva: Kajem se što sam u 20-im trošio novac na OVE STVARI

  „Prošlo je više od 40 godina otkako sam završio srednju školu i mnogo toga se promenilo od tada. Stariji sam, mudriji, bogatiji i mnogo uspešniji. Izgradio sam više miliona dolara vredan posao i izvršni sam direktor u sedam kompanija. Ali uvek ima prostora za napredovanje, čak i sa 61. godinom“, kaže Grant Kardon, multimilioner i ekspert za prodaju.

  A da biste napredovali, kako kaže, važno je da sebi priznate greške iz prošlosti i da iz njih učite.

  „Gledajući unazad na svoje dvadesete, toliko toga nisam znao o novcu. Ono malo što sam zarađivao, trošio sam se na beskorisne stvari koje mi uopšte nisu donosile korist. A ovo su četitri stvari na koje se kajem što sam trošio novac“, kaže Kardon.

  1. Alkohol i opijati

  Ako bih mogao da se vratim u prošlost, rekao bih mlađem sebi: „Tvoje obrazovanje ne prestaje posle koledža“.

  Nakon što sam završio srednju školu postala sam opsednut svim lošim stvarima. Trošio sam novac na drogu i alkohol,čak sam postao i zavisnik. Trebalo je da taj novac trošim na stvari koje će mi pomoći da razvijem nove veštine, steknem znanje i uspostavim snažne veze sa ljudima.

  U stvarnom svetu, vaša diploma srednje škole je potpuno beskorisna, a čak vam ni koledž neće doneti mnogo ukoliko ne budete razvili prave veštine da biste išli u korak s tržištem. Samo će vas ulaganje u sebe učiniti vrednijim i povećati potencijal da više  zaradite i unovčite znanja i veštine.

  Sve ovo sam shvatio mnogo kasnije. Sa 25 godina sam potrošio poslednjih 3.000 dolara na audio program koji me je naučio mnogo toga o prodaji i zaključivanju poslova. Iskreno mogu da kažem da je ta moja investicija, u koju sam uložioo sve što sam imao, razlog za moj uspeh danas.

  1. Putovanja

  Kevin O’Liri kaže da je uzimanje slobodnih dana tokom godine za putovanje loša ideja i ja se sa tim ne bih mogao više složiti. Na početku svoje preduzetničke karijere uzimao sam toliko slobodnih dana da me je to zamalo izbacilo iz koloseka. Takođe sam trošio novac koji nisam imao na avionske karte, hotele i hranu.

  Mnogo milenijalaca danas se nalazi u sličnoj poziciji. Oni imaju potrebu da putuju jer se ne pronalaze u svom poslu. Oni vjeruju da će slobodno vreme da im pomogne da pronađu to “nešto” što im nedostaje u karijerama. Kada ne znate šta treba da radite, lako vam je da stavite „život na čekanje“, soakujete se i odete.

  Ne kažem da nikada ne treba da uzmete odmor. Danas mogu da putujem svetom u svom avionu jer sam odlučio da sve uložim u naporan rad. Budite opsednuti svojom svrhom i videćete da vaša putovanja mogu da sačekaju.

  1. Uspavljivanje

  Kada ste mladi, lako vam je da budete lenji i da vas zbog toga nimalo ne grize savest. Ali pogodi šta? Bogati i uspešni se dobro odmaraju tokom noći, ali se ne uspavljuju.

  Jedna od stvari za kojima najviše žalim je što nisam maksimalno koristio sve sate u danu. Da sam shvatio svoj puni potencijal u svojim dvadesetim godinama, stigao bih do prvog miliona mnogo ranije.

  1. Uljuškanost na poslovima

  Potrošio sam polovinu svojih dvadesetih radeći slabo plaćene poslove koji mi nisu predstavljali izazov da bih mogao da rastem i razvijam vredne veštine. Ne kažem da su slabo plaćeni poslovi loši, ponekad morate početi sa nižom platom. Ali da budete zadovoljni i bez ikakvog pokretača – to neće vas učiniti uspešnim u životu.

  Radio sam u Mek Donaldsu zarađujući 7 dolara na sat. Za mene je to bio lak način da se zaradi novac. Ali za momka koji je radio pored mene, to je bio način da se nauči posao i da jednog dana otvori 100 franšiza. Važno je „zašto“. Nisam znao svoje “zašto”, tako da sam u suštini samo gubio vreme. Moj kolega je, sa druge strane, znao svoje zašto.

  Trebalo bi stalno da se pitate, kako mogu da zaradim više novca? To može da znači traženje povišice, prelazak na novi posao sa višom platom ili obavljanje nekog posla sa strane. Budi fanatik za novcem. Prihvatanje ideje da je osam sati uloženo u vaš posao dovoljno bez obzira na vašu finansijsku poziciju je nesporazum epskih razmera.

  Šta vi kažete na ove savete Grant Kardona?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE