Šest miliona dinara za razvoj socijalnih preduzeća u oblasti poljoprivrede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šest miliona dinara za razvoj socijalnih preduzeća u oblasti poljoprivrede

  Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisuju novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz projekat „Zasad za budućnost“. Ukupno 6 miliona dinara biće donirano socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji je otvoren od 1. februara do 23. februara 2018. godine.

  Na konkurs mogu da se prijave socijalna preduzeća (udruženja građana, zadruge i fondacije), registrovana na teritoriji Republike Srbije, koja imaju tri godine iskustva u oblasti poljoprivrede.

  Projekti kojima se socijalna preduzeća prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje primarne i/ili sekundarne poljoprivredne proizvodnje u jednoj ili više od ovih oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo.

  Vrednost pojedinačnih grantova je od 120.000 do 850.000 dinara.

  Aplikanti čiji projekti prođu u uži krug selekcije dobiće mentorsku podršku od Delta Fondacije i Trag fondacije u razradi svojih projektnih ideja kroz dvodnevni seminar. Nakon mentorske podrške, oni će podneti svoje finalne aplikacije koje će braniti pred Komisijom za odobravanje projekata.

  Finalnu odluku o podršci najkvalitetnijih predloga projekata Komisija će objaviti tokom aprila 2018. godine na posebno organizovanom javnom događaju.

  U toku implementacije projekta, dobitnici grantova imaće mentorsku podršku stručnjaka Delta Agrara, kao i stručnu podršku od strane Delta Fondacije i drugih eksperata u pogledu unapređenja i održivosti poslovanja.

  Rok za podnošenje projektnih ideja je 23. februara 2018. godine do 16:00 časova. Poziv za prijavu sa uslovima konkursa i dokumenta neophodna za učešće na konkursu možete preuzeti i pročitati na sajtu Delta Fondacije www.deltafondacija.rs

  Delta Fondacija već tri godine sporovodi projekat „Zasad za budućnost“. U prva dva ciklusa ovog projekta grantove u ukupnoj vrednosti od više od 24 miliona dinara dobilo je dvanaest najboljih projekata iz dvanaest različitih gradova u Srbiji. U okviru svojih socijalnih preduzeća oni su ostvarili  značajne rezultate: zaposlili su i/ili radno angažovali 165 osoba iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva, a gotovo 4.000 ljudi je imalo direktnu ili indirektnu korist od projekta. Na svojim zasadima i farmama proizveli su više od 100.000 kg voća i povrća, 911 tovljenika i ostvarili su prihod od plasmana poljoprivrednih proizvoda u iznosu većim od 7.673.000,00 RSD.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE