Sestri iz Zvečanske URUČEN OTKAZ - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sestri iz Zvečanske URUČEN OTKAZ

  Medicinskoj sestri Đurđiji A. iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, zvanično je uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa.

  To je potvrđeno za Politiku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đurđija A. jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.

  Neposredno pre nego što je za list potvrđeno da je njoj uručen otkaz, u centru u Zvečanskoj je održan i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora ustanove Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

  “Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo.”

  Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom, kazao je Đorđević posle sastanka.

  On je dodao i da kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvek da stane iza njih.

  Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đurđija A. neadekvatno reagovala.

  Đorđević i zaposleni u centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi Politika.

  Izvor: Blic, Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mustafa Strašni

   Ne samo nju, nego i sve njoj slične, koje se prema pacijemtima odnose nehumano, drsko i bezobrazno treba oterati sa tog radnog mesta. Za njih nije taj posao.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE