Simens traži srpske inžinjere, al' nikako da ih nađe

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Simens traži srpske inžinjere, al’ nikako da ih nađe

  Predstavnici kompanije Simens posetili su juče Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, gde su sa rukovodstvom i profesorima razgovarali o mogućnostima saradnje u ekspertskim uslugama i planiranom zapošljavanju oko stotinu mladih inženjera.

  Simens planira da u naredne dve godine proširi postojeće kapacitete doskorašnje kompanije „Milanović inženjering”, tako da će postojati potreba za najmanje stotinu inženjera razlićitih kompetencija saopšteno je, između ostalog, sa Fakulteta inženjerskih nauka uoći susreta sa predstavnicima Simensa.

  HOĆE LI IH BITI DOVOLJNO?

  Dekan Dobrica Milovanović je posle sastanka rekao da Simens želi da FIN bude najveći izvor kadrova koji su joj potrebni, ali da se on boji da taj fakultet neće moći da joj ponudi dovoljan broj inženjera. Zbog toga je pozvao srednjoškolce da se već u junu u što većem broju upisuju na FIN.

  Razgovarali smo i o tome šta naš fakultet, osim kadrova, može da im ponudi. Predstavili smo im mogućnosti naših profesora i saradnika u oblastima koje su im interesantne, i kojima ovde planiraju da se bave. Izrazili su želju da naše nastavne planove i programe prilagodimo njihovim potrebama kazao je Milovanović, napominjući da je Simensu ponuđen i odgovarajući prostor na FIN-u za formiranje i razvoj zajedničkih laboratorija. Takvo interesovanje za uspostavljanje saradnje sa Fakultetom inženjerskih nauka, prema Milovanovićevim rečima, do sada nije pokazala nijedna inostrana kompanija.
  i

  Izvor: Danas

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE