Sin ministra NA ČELU državne firme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sin ministra NA ČELU državne firme

  Stefan Krkobabić, sin ministra bez portfelja MIlana Krkobabića, koji je zadužen za rad javnih preduzeća, imenovan je za v.d. direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma Stara planina u Knjaževcu, objavio je Insajder.

  Stefan Krkobabić je na tu funkciju izabran na sednici Vlade 30. maja.

  U njegovoj biografiji koja je dostavljena Vladi Srbije, a u koju je Insajder.net imao uvid, navodi se da je prethodno radio u Privrednoj komori Beograda (PKB), piše Insajder.

  Tu je zaposlen ubrzo posle završenog Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend, gde je stekao zvanje diplomirani menadžer za odnose sa javnošću.

  U PKB bio je angažovan na četiri pozicije – kao rukovodilac sektora za ekonomsku politiku, bio je sekretar Centra za razvoj malih i srednjih preduzeća, zamenik potpredsednika PKB, kao i zamenik direktora.

  U biografiji Krkobabića piše i da je bio zastupnik Udruženja “Građanska prava i slobode”, koje je u međuvremenu ugašeno, a radio je i kao savetnik u firmi Media research and development, koja se bavi veb portalima, a koja je, kako piše na sajtu Agencije za privredne registre, u njegovom i vlasništvu njegovog brata Jovana.

  Insajder navodi da većina direktora javnih preduzeća u Srbiji godinama obavlja tu funkciju u v.d. statusu, što omogućava da na direktorske pozicije dođu kadrovi koji ne moraju da ispune uslove koji bi bili postavljeni na javnom konkursu.

  Prema Zakonu o javnim preduzećima, da bi neko bio izabran za direktora mora da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa delatnošću javnog preduzeća, pet godina iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, kao i da nije član oragana političke stranke.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/krkobabici-odlicno-posluju-u-crnoj-gori/

   

  Izvor: Insajder

  Foto: Medija centar

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   NACVETAĆE SE "STARA PLANINA"? Svaka čast, Stefan Krkobabić, sin čuvenog ministra Milana koji razvi zadrugarstvo u Srbiji, jadno zadrugarstvo. Sada će njegov sin isto uraditi sa turizmom na Staroj planini. Ovaj nedorasli dečko nezna nos da si obriše, a tek će razvijati planinski turizam iz beograda sa tatom. Bruka! Bolje mu je bilo tamo gde je do sada primao platu da je nastavio. Ovako narod će videti kako napreduje on i turizam. Jadan je taj turizam kojeg će razvijati ovaj balavac?

  • Marina

   Megableja i Singiduduka.

  • Lek Palilulac

   Otac po svojim sposobnostima ne bi trebao da vodi ni neku malu zadrugu u nekom zabacenom planinskom selu a kamoli funkciju ministra bez portfelja.Sto se tice sina upotrebio bih onu narodnu kakav otac takav sin.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE