Sindikalci tvrde da epidemija nije gotova, ponovo se otvaraju kovid bolnice - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikalci tvrde da epidemija nije gotova, ponovo se otvaraju kovid bolnice

  Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić izjavio je da lekari u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ponovo dobijaju pozive da pređu u ustanove tercijarne zdravstvene zaštite zbog koronavirusa.

  “Još neće prebrojati glasove, a vratiće vanredne mere ili vanrednu situaciju”, rekao je Panić na konferenciji za novinare i dodao da to govori na osnovu poziva da se lekari premeste u ustanove koje rade sa kovid pacijentima, jer zaposleni u tim ustanovama ne mogu sami da obave sav posao.

  Članica Glavnog odbora tog sindikata Marijana Pešić poručila je da je epidemija još u toku i da u poslednja dva dana broj novoinficiranih prelazi 90 i da se epidemije javljaju u studentskim domovima.

  Ona je objasnila da je epidemija počela u domu “4. april” i da tamo više nema inficiranih, da je sanirana situacija u domu “Karaburma”, ali da je zabrinjavaći porast broja inficiranih u Studentskom gradu.

  Pešić je rekla da su studentski domovi “Srbija u malom” i da će biti problem kada se studenti u julu vrate kući gde žive u zajednici sa roditeljima i babama i dedama.

  Ona je ukazala da se oni koji donose odluke ponašaju kao da je epidemija gotova, ali da je epidemija u toku.

  Panić je ukazao da lekari nisu dobili trajno povećanje plata od 10 odsto, već da je ono bilo isplaćeno za jedan mesec i to bruto i da je realno povećanje plata bilo 6,5 odsto.

  On je ukazao i da je sindikat tražio da lekari sa biroa budu zaposleni i da oni koji su na volonterskoj specijalizaciji budu primljeni za stalno, da je rečeno da će se to desiti, ali da su ljudi prevareni i da je Republički fond za zadravstveno osiguranje odbio ugovore sklopljene tokom epidemije.

  Na konferenciji su predstavljene i fotografije na kojima se vide, kako je rečeno, jednokratni skafanderi koji se suše ispred bolnice u Subotici i fotografije nedavno renovirane bolnice u Pančevu koja prokišnjava.

  Izvor: N1/Fonet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE