Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Sindikat OGORČEN: Predsednik na strani profita i kapitala, bez saosećanja za građane

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Srbije saopštila je da je neprijatno iznenađena izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne treba zabraniti rad nedeljom.

“Zaposleni u trgovinama, njih 200.000 ne mogu da veruju, da se predsednik bezrezervno stavlja u zaštitu krupnog kapitala i profita, a da nema ni malo saosećanja prema svojim građanima”, navodi se u saopštenju Granskog sindikata trgovine ASNS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne treba sprečavati rad nedeljom jer se ta zabrana nije pokazala dobrom u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a “da se zna kako se plaća rad tim danom”.

https://www.bizlife.rs/posao/protiv-sam-neradne-nedelje-posle-ce-da-traze-da-ne-radimo-petkom-najbolje-da-ne-radimo-nista/

ASNS je podsetio Vučića da radnici u trgovini rade za 30.000 dinara i da im, za razliku od većine građana Srbije, nedelja, državni ili verski praznik nisu neradni dani, kao i da rade prekovremeno, a da im se to ne plaća.

Dodaje se da rad nedeljom nije plaćen više, a da je po Zakonu o radu to dan kao i svaki drugi.

“Zato se, predsedniče, niko ne bori da taj dan provede na radnom mestu”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da nije dovoljno da se Vučić samo deklarativno zalaže za porodicu, decu i povećanje nataliteta jer “to nikada nije dalo rezultat”.

“Poražavajuće je za građane Srbije što je naš predsednik protiv svake inicijative koja bi za posledicu imala poboljšanje položaja zaposlenih. Zato i ne čudi što je predsednik zamerio ministru rada Zoranu Đorđeviću uvođenje kliznog radnog vremena”, ocenio je taj sindikat.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE