Sindikat upozorava: "Mala matura - VELIKA PROPAST u najavi"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat upozorava: “Mala matura – VELIKA PROPAST u najavi”

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je ministra prosvete Mladena Šarčevića da preispita odluku o polaganju Završnog ispita.

  „Javnosti je poznato da je upravo naša sindikalna organizacija uvek za nivelaciju ocena kroz malu, odnosno veliku maturu. Ipak, ove školske godine za to nema nikakvih uslova”, kažu iz Unije sindikata.

  Kako oni navode, izjava ministra prosvete Mladena Šarčevića da će „učenici biti u grupi od pet ili šest, raspoređeni po učionicama”, data jednom dnevnom listu, krajnje je zbunjujuća i zabrinjavajuća.

  „Zbog 66.000 osmaka u školu, po ovom rasporedu učenika, treba na dežurstva dovesti 13.200 (ukoliko ih je pet u učionici), odnosno, 11.000 zaposlenih (ako bude šest osmaka u učionici). Pored njih, u 1.136 osnovnih škola biće još toliko direktora i sekretara i pedagoga i psihologa, što će biti još najmanje 3.500 zaposlenih. Uz njih, tu je i oko 2.200 supervizora, najmanje 5.000 tetkica i 6.000 pregledača!!! Sve to čini okviran broj od preko 30 hiljada zaposlenih, i to samo za jedan dan. Dakle, u tri dana, preko 90 hiljada zaposlenih će morati da bude angažovano na Završnom ispitu!”, objašnjavaju.

  Kako navodi Unija, to znači da nema masovnog povratka dece u škole, kako je rekao ministar, ali ima masovnog povratka zaposlenih, što je u ovom trenutku nesigurne epidemiološke situacije, krajnje opasno i neodgovorno ponašanje.

  „Ima načina da se đaci pravedno boduju i da ikada (po)slušaju struku, ministar bi od to odavno i čuo”, kazali su.

  Unija SPRS zato poziva na povlačenje odluke o realizaciji ispita male mature.

  „Unija SPRS poziva na razum i povlačenje odluke o realizaciji ispita male mature, dok nismo došli do teških zdravstvenih posledica, jer nećemo imati ništa od toga da krajem juna konstatujemo da smo bili u pravu polovinom maja”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE