Šarčević preti kaznama a škola koju je on osnovao prelazi na on-line nastavu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šarčević preti kaznama a škola koju je on osnovao prelazi na on-line nastavu

  Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola, da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

  „Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u „Miki Petroviću Alasu“ u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade“, rekao je Šarčević za Kurir.

  On je naveo da mu se javljala rektorka BU da pita šta radi, koje su procedure i da nikakve odluke nije donosila na svoju ruku.

  „Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena“ , rekao je Šarčević.

  On je dodao da će, kada se situacija u vezi sa korona virusom stabilizuje i prođe, inspekcije raditi i da će svi biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

  Jedna druga vest došla je do javnosti u isto vreme kada i najava kažnjavanja neposlušnih direktora koji na svoju ruku zatvaraju škole.

  Naime, privatna osnovna iškola i gimnazija “Ruđer Bošković” u Beogradu objavila je da obustavlja nastavu i prelazi na on-line nastavu od ponedeljka.

  Jedan od osnivača i nekadašnji direktor je niko drugi do ministar Šarčević.

  Roditelji su dobili obaveštenje putem SMS poruke da se nastavlja obustavlja od ponedeljka, 16. marta i da će se predavanja održavati onlajn.

  U poruci koju su roditelji dobili od uprave škole navedeno je da “u školi nema zaraženih učenika i nastavnika korona virusom”.

  “Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju onlajn nastave. Sva uputstva i informacije ćete dobiti mejlom u ponedeljak, kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici ponesu sve knjige i sveske svojim kućama a učenici koji su odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14h. Uprava škole”, navodi se u SMS poruci.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/zatvaranje-skola-kontraproduktivno-nema-garancije-da-bi-mladi-sedeli-u-izolaciji/

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/izjava-dana/izjava-dana-nasa-skola-je-zatvorena-odgovorno-cekamo/

  Izvor: BIZLife/N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE