Ministarstvo poslalo dopis školama: Nastava na daljinu počinje 17. marta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo poslalo dopis školama: Nastava na daljinu počinje 17. marta

  Ministarstvo prosevete saopštilo je da će sprovođenje nastave na daljinu u svim školama u Srbiji početi od utorka, 17. marta.

  Sve škole u toku sutrašnjeg dana dobiće potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu, počevši od 17. marta, navodi se u dopisu Ministarstva prosvete školama.

  Od direktora škola i nastavnika očekuje se da u toku sutrašnjeg dana izvrše potrebne pripreme i informisanje učenika i njihovih roditelja/zakonskih staratelja o organizovanoj nastavi na daljinu, dodaje se.

  Kako se ističe, potrebno je planirati obaveštavanje učenika i koordinaciju nastave na daljinu tako da što manji broj zaposlenih dolazi u ustanovu, a da svoje radne obaveze u najvećoj meri obavljaju od kuće.

  Tokom boravka u ustanovi svi zaposleni su u obavezi da se pridržavaju zdravstveno-higijenskih mera, uputstava i naredbi nadležnih službi.

  U danima koji su pred nama Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pružiti potrebnu pomoć školama, učenicima i njihovim roditeljima da nastavu na daljinu organizuju, sprovode i prate na delotvoran i efikasan način.

  Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima možemo doprineti da se aktuelna krizna situacija za obrazovni sistem, ali i sistem u celini, predupredi i time ublaže njene posledice. U tom smislu, pozivamo Vas na posvećeno delovanje i odgovorno postupanje, navodi se u dopisu.

  Vanredno stanje proglašeno je na celoj teritoriji Srbije u nedelju uveče i od ponedeljka, 16. marta škole neće raditi, najverovatnije do kraja školske godine.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vucic-vanredno-stanje-u-celoj-srbiji-stupa-na-snagu-odmah/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE