Škole od 1. juna: Popravljanje, zaključivanje ocena i matura

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Škole od 1. juna: Popravljanje, zaključivanje ocena i matura

  Od 1. juna kreću aktivnosti u srednjim školama, od popravljanja i zaključivanja ocena do velike mature, koja će trajati tri dana, od 4. do 6. juna.

  Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević kaže da prema preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije od 1. juna Ministarstvo ima nadležnost u pravljenju rasporeda.

  “Nastava se završava krajem maja i nastavljamo sa redovnim aktivnosti uz poštovanje mera zaštite, dezinfekcije škola i prisustva malog broja učenika u istom prostoru i u isto vreme. U školu 1. 2. i 3. juna dolaze samo maturanti, i to su dani za zaključivanje ocena“, rekao je ministar za Blic.

  Srednjoškolci u Srbiji koji pohađaju prvi, drugi i treći razred svoje ocene mogu da popravljaju kada maturanti više ne budu morali da dolaze u školu. Prema procenama, javiće se oko 8.000 đaka.

  “Ta tri dana dolaze oni koji nisu zadovoljni svojim zaključenim ocenama i žele da ih poprave i detalje će dogovoriti sa svojim profesorima. Kako i same školske ustanove odnosno profesori imaju svoju autonomiju, to praktično znači i da profesor ukoliko ima određenih sumnji može kontaktirati učenika.”

  Međutim, surevnjivost većine da će đaci varati tokom prethodnog dela onlajn nastave i probe mature ispostavila se neosnovanom. Postignuti su manje više očekivani rezultati i deca su pošteno radila, poručuje ministar Šarčević.

  Kako je Šarčević ranije najavio, od početka juna svaka škola imaće u dogovoru sa đacima osmog razreda ili maturantima mogućnost da organizuje nastavu kako bi se što bolje pripremili za malu maturu ili prijemni ispit.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE