Skriveni RAJ NA ZEMLJI: Neobična plaža u pećini sa tajnim ulazom (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skriveni RAJ NA ZEMLJI: Neobična plaža u pećini sa tajnim ulazom (FOTO/VIDEO)

  Iako pasoši ove godine nisu često vađeni iz fioka iz opravdanih razloga, to nas neće sprečiti da istražujemo nova mesta koja će i naredne godine biti na istim lokacijama. Međutim, neka mesta nije bilo lako pronaći, čak ni na mapi.

  Skrivena plaža, poznata i kao Playa del Amor (Plaža ljubavi) ne samo da je stvorena za romantiku, već je i smeštena na veoma neobičnom mestu.

  Kao što je već poznato, plaže su generalno odlično mesto za podsticanje romantike, ali ipak mogu biti precenjene i prentrpane, što veoma lako može da ubije romantiku. Da biste zaista pronašli romantično iskustvo, ponekad je bolje ići van utabanih staza, ili u ovom slučaju, ispod utabane staze.

  Playa del Amor nalazi se na ostrvu Marijeta, na obali Pjerto Valjarta u Meksiku, a jedna je od najlepših plaža koju ova država može da ponudi. Razlog je njena skrivenost – plaži možete pristupiti samo plivajući kroz tunel koji ga povezuje sa Tihim okeanom ili jednočasovnom vožnjom kajakom ili brodom.

  Kada se brod dovoljno približi, od posetilaca se traži da skoče sa broda i plivaju do ulaza. Sam tunel nije potpuno pod vodom, tako da možete izroniti kako biste udahnuli vazduh, a da ne spominjemo da je tunel idealan za istraživanje podvodnog sveta.

  Pod zaštitom UNESCO

  Postoje određena ograničenja koja su vlasti uvele kako bi zaštitile pejzaž.

  Za početak, maksimalno 117 posetilaca može da krene na ostrvo svakog dana i njihove posete moraju biti ograničene, tako da na samoj plaži imaju samo oko 20 minuta.

  Ne možete se tek tako pojaviti – neophodno je da unapred rezervišete svoje mesto na predviđenim brodićima koji idu do plaže.

  Veruje se da su ostrva nastala kao rezultat vulkanske aktivnosti na tom području, uglavnom kao rezultat erupcija pod vodom. Međutim, iako ovo objašnjava kako su ostrva nastala, i dalje nije jasno zašto Skrivena plaža ima neobičnu karakteristiku-kupolu sa rupom u sredini koja funkcioniše kao prirodni svetionik.

  Zbog male površine, broj ljudi na ovoj plaži ograničen je, a zbog novih okolnosti ne bi bilo čudno da ostrvo postane romantična turistička destinacija, ali samo za dvoje.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE