Skup UN: Nakon pandemije svetom da dominira SOLIDARNOST, a ne PROFIT - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Skup UN: Nakon pandemije svetom da dominira SOLIDARNOST, a ne PROFIT

Pedesetak svetskih lidera pozvalo je na veću saradnju u svetu nakon pandemije, na skupu Ujedinjenih nacija o finansiranju razvoja kojem nisu prisustvovali SAD, Kina i Rusija.

Cilj bi trebalo da bude da se “niko ne ostavi”, istakao je u video snimku šef italijanske vlade Đuzepe Konte na dogadjaju čiji su suorganizatori Kanada i Jamajka.

Južnoafrički predsednik Siril Ramafoza je rekao da je potrebno biti inovativan i da se “razmišlja izvan uobičajenih okvira”.

Ciljevi održivog razvoja za 2030. godinu su “ključni više nego ikada ranije”, rekla je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. “Moramo da radimo i borimo se zajedno”, dodala je ona.

Više lidera poput nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, ocenilo je da bi aktuelna kriza mogla da bude prilika za razvoj izdržljivije ekonomije, promovišući posebno borbu protiv globalnog zagrevanja.

Makron je istakao da se “saradnja nameće za zdravlje za svih”, za “podršku najosetljivijim zemljama”, uglavnom u Africi, kao i za akcije favorizovanja životne sredine i biodiverziteta.

Svetom nakon pandemije treba da dominira “solidarnost, a ne profit”, ocenio je predsednik Kostarike Karlos Alvarado Kesada, dok britanski premijer Boris Džonson očekuje elan za “bolju obnovu”.

Britanski premijer se založio za prekograničnu saradnju kako bi se izbegla nova pandemija i svet vratio na pravi put.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE