SLIKA DANA: Na naslovnoj Forbsa 9 žena od 9,7 milijardi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SLIKA DANA: Na naslovnoj Forbsa 9 žena od 9,7 milijardi

  Američki poslovni magazin “Forbs” objavio je drugu po redu godišnju listu najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a devet žena koje je uredništvo izabralo za naslovnu stranu ima ukupno 9,7 milijardi dolara.

  Među ženama istaknutim na zajedničkoj fotografiji ubedljivo najbogatija je najstarija članica ove elitne grupe Dajan Hendriks (Diane Hendricks, 69), koja je sa suprugom Kenetom 1982. osnovala kompaniju ABC Supply  koja se brzo razvila.

  Nakon što joj je muž umro 2007, uspela je da odbije pokušaje preuzimanje kompanije i danas raspolaže bogatstvom od 4,9 milijardi dolara, što joj je donelo i prvo mesto na ukupnoj listi, ispred TV voditeljke Opre Vinfri (Winfrey), sa 3,1 milijardom dolara.

  Najmlađa na naslovnici je 32-godišnja Sofija Amoruzo (Sophia Amoruso), koja je pre deset godina pokrenula modni brend Nasty Gal i sada ima 280 miliona dolara.

  Ona je ujedno i jedina predstavnica mlađe generacije koja se nalazi na listi najbogatijih žena SAD koje su same stekle bogatsvo, a da ne dolazi iz industrije zabave.

  Jedina mlađa od Amoruzove na ukupnoj listi je pevačica Tejlor Svift (Taylor Swift, 26) koja sa bogatstvom od 250 miliona dolara drži 60. poziciju, a četiri mesta ispred nje je pevačica Bijonse (Beyonce) koja raspolaže sa 265 miliona dolara.

  Njihove starije koleginice Madona, Selin Dion i Barbra Strejsend su znatno bolje plasirane na 25, 37. i 38. mestu.

  Šeril Sendberg i Marisa Majer, direktorke Fejsbuka i Jahua, nalaze se na 14. i 33. poziciji, a glumica Džesika Alba drži 42. mesto.

  Izvor: BIZLIfe, Tanjug

  Foto: Forbes.com

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE