Slovenački infektolog: Neće biti drugog talasa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slovenački infektolog: Neće biti drugog talasa

  Nakon što se u regionu prethodnih dana povećao broj novoobolelih od koronavirusa svetski poznati infektolog prof. dr. sc. Andrej Trampuž, Slovenac, koji živi u Berlinu i radi u bolnici “Charite”, jednoj od najpoznatijih nemačkih zdravstvenih ustanova, smatra da nije u pitanju drugi talas epidemije.

  „Nije u pitanju drugi talas, jer je za drugi talas potreban izuzetno veliki porast broja obolelih. Ako bi se i pojavio drugi talas, u što sumnjam, to će biti negde kada budu hladniji meseci, u zimu ili jesen, kada ljudi puno više borave u zatvorenim prostorima. Ali, ja mislim da drugog talasa neće biti, jer sada puno više znamo o koronavirusu i možemo se bolje boriti protiv njega, a i umnogome smo već promenili način života pa smo puno oprezniji,“ rekao je Trampuž za Slobodno Dalmaciju, prenosi Jutarnji.hr.

  On navodi da je u Nemačkoj bio slučaj 600 obolelih u jednoj mesnoj industriji i da su odmah u tom delu Nemačke zatvorene škole, fabrike i stao je sav život i širenje se suzbilo. Tako su sada uradili i u Pekingu, a tako moraju reagovati i u Sloveniji, Hrvatskoj…

  Trampuž misli i da su granice prerano otvorene, ali da je to politička odluka, jer da to nije napravljeno, ko zna što bi bilo. Unutrašnje evropske granice trebale su ostati zatvorene još tri do četiri nedelje i tada bi epidemiološka situacija u Evropi bila kudikamo bolja.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/direktorka-hrvatske-klinike-srbija-je-zariste-ne-idite-bez-preke-potrebe/

  Izvor: Jutarnji list, BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE