Slovencima prete kazne za iznajmljivanje preko platformi Airbnb i Booking - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Slovencima prete kazne za iznajmljivanje preko platformi Airbnb i Booking

Slovenačko Ministarstvo finansija zapretilo visokim kaznama vlasnicima nekretnina koji svoje stanove i kuće iznajmljuju preko platformi kao što su Airbnb i Booking, ukoliko ne prijave te prihode.

Računa se da će ove godine u oko 200.000 noćenja u Sloveniji ostvariti vlasnici stanova i kuća koji su svoje kvadrate iznajmljivali preko platformi “Ekonomije deljenja”, pa je Ministarstvo finansija poslalo upozorenje onima koji te prihode nisu prijavili.

Ako neprijavljene prihode od iznajmljivanja stanova prijave do kraja januara iduće godine, platiće samo porez i zaostale kamate, u protivnom im prete kazne od 400 do 30.000 evra, objavila je državna finansijska uprava.

Uprava je upozorila da sprovodi posebnu kontrolu takvog ilegalnog oblika aktivnosti u turizmu i da inspektori imaju pravo da kontrolišu iznajmljivače, predstavljajući im se kao zainteresovani gosti, jer u suprotnom bez dopuštenja ne bi mogli ulaziti u privatne stanove.

Iznajmljivanje stanova stranim turistima preko platformi kao što su Airbnb i Booking poslednjih godina u Sloveniji poprima sve više maha.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE