SLUČAJ PLAGIJAT: Kad Mali kaže da ga boli...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SLUČAJ PLAGIJAT: Kad Mali kaže da ga boli…

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali izrazio je nadu da je posle izveštaja Beogradskog univerziteta stavljena tačka na osporavanje njegovog doktorata.

  On je za današnje “Večernje novosti” rekao da se iskreno nada da je ta priča završena, “s obzirom na to da traje već pet godina i da su njegov rad ocenjivale čak tri komisije”.

  “Ono što me najviše boli jeste to što se eminentnim stručnjacima i uglednim profesorima koji su ocenjivali moj rad i studiozno ga ocenjivali manje veruje nego nekom ‘tviter profesoru’ koji se bavi mnome svakodnevno već pet godina. Ja sam taj rad pisao pune tri godine, primenjujući i teorijsko i praktično znanje koje sam stekao u dotadašanjem akademskom i poslovnom životu”, rekao je Mali.

  On je podsetio da se baš u trenutku kada je došao na političku funkciju pojavio neki, do tada potpuno anonimni pojedinac, koji napiše tekst za internet portal i na taj način privuče pažnju javnosti.

  “I zato tvrdim – ovo nije nikakva akademska borba, ovo je čista politika. Zbog ulaska u politiku su pokušali da mi ospore doktorat”, naglasio je Mali.

  “Tviter profesor” je inače Raša Karapandža, profesor Evropske škole za biznis sa sedištem u Nemačkoj.

  Nakon odluke stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda da doktorat ministra finansija Siniše Malog nije plagiran u dovoljnoj meri da bi bio osporen, on je najavio da će podneti žalbu rektorki Beogradskog univerziteta.

  Izvor: Večernje novosti, BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE