Smele kombinacije u uređenju enterijera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Smele kombinacije u uređenju enterijera

  Ukoliko vam je teško da se odlučite koji vam je omiljeni stil za uređenje enterijera, uvek se možete opredeliti za kombinaciju različitih stilova. Odabirom samo jednog stila, postoji verovatnoća da će se u prostoru koji uređujete osetiti sterilnost i monotonija. Ipak, trebalo bi da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, pa su smernice dizajnera enterijera uvek dobrodošle.

  Ambijent kome je osnova klasičan stil može menjati svoju formu i utisak koji ostavlja, kada se kombinuje sa komadima koji pripadaju potpuno drugačijim stilovima i epohama.

  Kada govorimo o celokupnom ambijentu uređenom u klasičnom stilu, sjajan predstavnik je kolekcija ROYAL. Ona svojim dizajnom, koloritom, specifičnim detaljima poput ručica, ivicama dekorativne obrade prikazuje prefinjenu jedinstvenost, dok se uz nju savršeno uklapa raskošna forma, neutralni tonovi i udobnost garniture TINA.

  Uređenje ambijenta bez mešanja stilova, bez kontrasta i upadljive dekoracije, jeste igra na sigurno, a ukoliko ste ipak spremni za ekperimentisanje, počnite od boje.

  Odabir boje zavisi od vašeg ukusa i od toga kakvo okruženje želite da stvorite. Ukoliko je nameštaj u neutralnim tonovima, imate svu slobodu prilikom odabira akcentne boje, potrebno je samo da odaberete fokusnu tačku.

  Fokusna tačka ambijenta može biti ugaona garnitura ELENA u ljubičastoj boji, a akcentovana boja se može istaći i dekoracijom, pa čak i povezati elemente različitih stilova.

  Kada se na ovaj način razbije monotonija, obično ostane prostora da budete još smeliji, što možete učiniti uvođenjem još jedne nove boje.

  Klasičnu kolekciju ROYAL možete upotpuniti i modernom ugaonom garniturom GALIJA LUX M, čije svedene linije pripadaju aktuelnom minimalizmu, a u ambijent će se odlično uklopiti i moderni klub stočići ATRIA fi 45×42 i fi 32×40. Ispod stočića možete postaviti klasični tepih, čime ćete dodatno povezati ove stilove.

  Mešanje stilova ne mora biti ,,tabu tema” kada to uradite na pravi način, a za dobru usklađenost svih delova ambijenta, njegovu umerenost i ritam, zadužena je dekoracija. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na klasičnu komodu postavite modernu lampu, a iznad nje možete postaviti i ogledalo. Ovako se stvara prijatna atmosfera koja ne mora da bude ,,dosadna” da bi bila mirna.

  Bilo da se opredelite za samo klasičnu osnovu, koju ćete upotpuniti modernim akcentima, ili za modernije ambijente koje ćete oplemeniti klasičnim detaljima, svejedno nećete pogrešiti, jer smele kombinacije stvaraju nesvakidašnje ambijente i ostaju zapamćene.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE