Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

SPC privremnim bolnicama DONIRALA – “Pravoslavnog misionara”

Srpska pravoslavna crkva pridružila se brojnim institucijama i kompanijama koje ovih dana doniraju novac, opremu, pomoć u borbi protiv koronavirusa. SPC je odlučio da donira  – svoj časopis.

“Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, na predlog glavnog i odgovornog urednika novina Srpske patrijaršije Pravoslavlje i versko-naučnog časopisa Teološki pogledi, protođakona dr Damjana S. Božića, preko Ministarstva odbrane Republike Srbije redakcija je 7. aprila 2020. godine uputila donaciju licima koja su obolela od korona virusa, a koja su smeštena u privremene bolnice”, navodi se u saopštenju i objašnjava kakva je donacija u pitanju.

“Kako stoji na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije, pored mnogobrojnih kompanija, privrednih društava i institucija – donatora u borbi protiv korona virusa od uvođenja vanrednog stanja, nalazi se i Sveti Arhijerejski Sinod Srpske Pravoslavne Crkve sa donacijom većeg broja časopisa novina Srpske Patrijaršije Pravoslavlje i misionarskog glasila Srpske Crkve za mlade “Pravoslavni misionar”, doniranih privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu kao i privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu.”

https://www.bizlife.rs/biznis/csr/solidarnodgovorno-veliki-aplauz-za-kompanije-treci-deo/

Izvor: BIZLife/SPC

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Komentari

  • Ljubica Tasic

    SPC-Sram vas bilo!!! Ljudima je potrebna pomoc a ne vasa propaganda!Popovi bi mogli BAR SADA da ne uzimaju nego da daju, a imaju ONOLIKO!

  • Iznenadan

    Ima smisla samo ako je štampan na hartiji koja može da posluži u higijenske svrhe

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE