SPISAK MERA: Sve što morate znati ako idete na more u GRČKU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SPISAK MERA: Sve što morate znati ako idete na more u GRČKU

  U pokušaju da otvori zemlju turistima i da spasi sezonu usred pandemije, Grčka je uvela nekoliko protokola koje je neophodno ispuniti da bi se umanjila zabrinutost kako turista, tako i lokalnih zajednica.

  Grčki ministar turizma Haris Teoharis predstavio je protokole o zdravlju i sigurnosti kao odgovor na koronavirus. Protokole je sastavila vlada u saradnji s Helenskom nacionalnom organizacijom za javno zdravlje (EODI).

  Putovanje

  Prvo što je potrebno uraditi da bi se neko ukrcao na let za Grčku jeste negativan test na koronavirus star najviše 72 sata. Bez njega, ukrcavanje neće biti moguće. Plan tamošnjih zvaničnika je da putnici testiranje rade u zemlji porekla, da bi se onda bezbrižno uputili u Grčku.

  Kada je u pitanju cena testa, u jeku epidemije bilo je najavljeno da će on koštati od 120 do 300 evra, prenose grčki mediji.

  Ministar turizma Teoharis kaže da je moguće da ta cena padne i na 10 evra za brzi test kasnije tokom leta.

  Sledeće na listi je da u avionima za Grčku neće biti slobodnih mesta. Oni će biti popunjeni tako da avio prevoz bude ekonomski održiv.

  Zatim, za letove od 4 sata putnicima neće biti servirana hrana, već samo upakovane grickalice.

  Turisti će moći da napuste zemlju bez ikakve kontrole, kako bi se izbegao rizik zadržavanja putnika u karantinu u Grčkoj. Karantin bi mogao da destimuliše turiste da odluče da letuju u Grčkoj.

  Smeštaj

  Svaki hotel ili drugi tip smeštajne jedinice, biće u obavezi da ugovori lekara koji će boraviti u toj jedinici, ili koji će putem telefona utvrditi da li turista treba da bude testiran na koronu. Rezultati testova moraće da budu objavljeni najkasnije u roku od 6 sati. Ukoliko se utvrdi da je osoba pozitivna, biće smeštena u karantin.

  Osoblju svakog hotela biće obezbeđena posebna obuka o higijenskim pravilima.

  U hotelima neće biti švedskog stola, već će gosti biti usluživani od strane osoblja.

  Ležaljke na plažama će biti na bezbednoj distanci, a biće pokrivene jednokratnim navlakama koje će se menjati nakon svakog gosta.

  Kako grčki mediji prenose, ministar turizma najavio je i međunarodne sporazume sa zemljama kao što su Bugarska, Izrael i Kipar, kako bi obezbedile slobodan prolaz i povratak turista koji idu u Grčku kroz njih.

  Na kraju, on je dodao i da je Grčka prošle godine ostvarila 18 milijardi evra prihoda od turizma, dok će ove godine imati maksimalno osam milijardi.

  Izvor: BIZlife/Kalimera News

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE