Spoj umetnosti i tehnologije: Uživajte u portretu „Mona Lize“ na Samsung The Frame pametnom televizoru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spoj umetnosti i tehnologije: Uživajte u portretu „Mona Lize“ na Samsung The Frame pametnom televizoru

  Kompanija Samsung i muzej Luvr kreirali su potpuno novi digitalni doživljaj na The Frame pametnom televizoru putem Art Store-a koji je obogatio svoju kolekciju sa remek delima iz Luvra

  Kompanija Samsung sklopila je saradnju sa svetski poznatim muzejom Luvr iz Pariza kako bi obogatila umetničku biblioteku Art Store na Samsung The Frame televizorima. Zajednički cilj ove saradnje je da se ljudima širom sveta, pomoću inovativnih tehnologija, omogući uživanje u čuvenim remek delima kao što su „Mona Liza“ Leonarda da Vinčija, „Velika odaliska“ Žan Ogist Dominik Engra, „Sloboda vodi narod“ Ežen Ferdinand Viktor Delakroa, „Dva lovačka psa vezana za panj“ Jakopo Basana i u drugim, nadaleko poznatim, umetničkim delima.

  S obzirom da dizajn The Frame televizora odaje utisak slike na zidu, saradnja kompanije Samsung sa čuvenim muzejom Luvr pruža nove mogućnosti korisnicima ovog modela. Umetnička biblioteka Art Store od nedavno je obogaćena sa 40 novih slika i fotografija među kojima su poznata remek dela koja su deo zbirke muzeja Luvr, kao i fotografije samog zdanja muzeja.

  Korisnici The Frame pametnih televizora, pored toga što imaju savršeno iskustvo u gledanju omiljenih video sadržaja, kada isključe televizor od svog doma mogu da naprave pravu umetničku galeriju i da uživaju u prikazu čuvenih dela koja su deo zbirke muzeja Luvr i fotografijama samog muzeja. Zahvaljujući vrhunskoj Quantum Dot tehnologiji, koja čini boje živahnijima i osigurava savršen prikaz slike, umetnička dela će verodostojno biti prenesena na veliki ekran televizora.

  Za Samsung Newsroom napravljen je i ekskluzivan intervju s Yannom Le Touherom, direktorom razvoja, licenciranja robnih marki i komercijalnih partnerstava muzeja Luvr, u okviru koga on objašnjava šta ova saradnja donosi korisnicima The Frame televizora.  Le Touheru navodi da je ova saradnja važan korak u ispunjavanju glavne misije muzeja Luvr, a to je „širenje“ umetnosti sa što većim brojem ljudi.

  “Ponosni smo što smo deo istaknutih partnera za Art Store. Zahvaljujući Samsung tehnologiji i inovacijama, imamo priliku da omogućimo ljudima da i kod kuće uživaju u reprodukciji svojih omiljenih umetničkih dela iz Luvra. Očigledno, ovo ne može zameniti posetu muzeju, ali čvrsto verujemo da ćemo u mnoge domove doneti inspiraciju i radost”, rekao je Le Touher, direktor razvoja, licenciranja robnih marki i komercijalnih partnerstava u Luvru.

  Više informacija o Samsung The Frame pametnom televizoru možete pronaći na:

  https://www.samsung.com/rs/lifestyle-tvs/the-frame/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Samsung

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE