Srbija bira predstavnika na evropskom takmičenju učeničkih kompanija - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Srbija bira predstavnika na evropskom takmičenju učeničkih kompanija

U Beogradu će 14. i 15. maja biti održano Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija na kome će 20 srednjoškolskih timova iz Svrljiga, Aleksinca, Vlasotinca, Niša, Beograda, Šapca, Vršca, Novog Sada, Šida, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Paraćina, Aleksandrovca i Požege predstaviti svoje proizvode i usluge, kao što su parfemi u čvrstom stanju, zdrave užine za decu, kozmetika sa dodatkom ljute papričice, “zdrava” kafa, jastuci za kućne ljubimce i mnogi drugi.

Učenici koji su “zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. Program Učenička kompanija traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Pobednici ovog takmičenja predstavljaće Srbiju na evropskom finalu koje će po prvi put biti održano od 16. do 19. jula u Beogradu, kada će odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 35 zemalja.

U ponedeljak, 14. maja, na prodajnom sajmu u tržnom centru Delta Siti, učeničke kompanije će izložiti svoje proizvode i usluge prolaznicima a članovi žirija će ocenjivati veštine i jedinstvenost ponude učenika. Poseban panel žirija sastavljen od predstavnika kompanije TeleGroup obilaziće učeničke kompanije i birati pobednika nagrade za najbolju primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovanju.

Sledećeg dana, u banket sali hotela Jugoslavija, učenici će predstaviti publici i žiriju izveštaje svojih kompanija a zatim će u okviru godišnje ceremonije dodele nagrada za doprinos i zasluge u razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji biti proglašeni najbolji nastavnik, poslovni volonter i najbolje učeničke kompanije u ovoj godini. Njima će biti dodeljene statue Preduzetnikus, rad studentkinje vajarstva Katarine Jocić.

Takmičenje organizuje Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj, kompanije TeleGroup, ManpowerGroup Srbija i tržnog centra Delta Siti.

Izvor: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE