Srbija dobija još jedan KORIDOR? Kinezi hoće da grade "Vožda Karađorđa"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija dobija još jedan KORIDOR? Kinezi hoće da grade “Vožda Karađorđa”

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu izgradnje šumadijskog koridora “Vožd Кarađorđe”, koji treba da poveže koridore 10 i 11.

  “Imamo odličnu saradnju sa Pauer Čajnom na projektu izgradnje deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj Potoka, a u planu su i novi projekti gde postoje mogućnosti za saradnju, uključujući i nastavak izgradnje obilaznice na deonici Bubanj Potok – Vinča – Pančevo”, rekao je državni sekretar u ministarstvu Miodrag Poledica.

  Poledica je dodao da je taj projekat od velike važnosti za Srbiju i Grad Beograd, imajući u vidu da obilaznicom oko glavnog grada prolazi od 17.000 do 18.000 vozila dnevno, te da će završetak obilaznice omogućiti brže odvijanje pre svega teretnog saobraćaja.

  Potpredsednik kompanije Pauer Čajna Sjung Lisin zahvalio je Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na poverenju koje su dali toj kompaniji, kao i na podršci koju pružaju u realizaciji projekta izgradnje Sektora B obilaznice oko Beograda.

  “Naša kompanija će strogo poštovati ugovorne obaveze i daćemo sve od sebe da obilaznica oko Beograda bude primer uspešno realizovanog projekta”, naveo je on, i dodao da je Pauer Čajna zainteresovana i za druge projekte u Srbiji, medju kojima je izgradnja šumadijskog koridora “Vožd Кarađorđe”.

  Šumadijski koridor, kako je planirano, biće dug izmedju 220 i 270 kilometara, a njegova izgradnja koštaće od 1,7 milijardi evra do više od dve milijarde evra, u zavisnosti od profila i priključaka na ostale koridore.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE