Srbija modu još uvek doživljava "konzumeristički" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Srbija modu još uvek doživljava “konzumeristički”

Levo: Jasmina Vujović                                                                         Desno: Budislava Keković

Modnoj dizajnerki Budislavi Keković raznovrsnost poslova (rad u pozorištima, rad na filmu, editorijali, reklamne kampanje i samostalno učešće na BFW) donosi širinu iskustva i pomaže u radu u svim aspektima modnog dizajna i dizajna uopšte.

Danas, Budislava za svoj brend dizajnira odeću, obuću, tašne i nakit. Jedan je od osnivača udruženja dizajnera “Belgrade Design District” u Beogradu. Radnja BUDISLAVA, prodajni je prostor njenog brenda.

Inspiraciju za svoj dizajn nalazi u jednostavnim formama i mrkim tonovima podvodnog sveta, geometriji moderne arhitekture, kulturi i umetnosti Japana i čudima prirodnih oblika. Poštovanje prema materijalu i koži, što manje sečenja i pojednostavljene forme – glavna su odlika njenog dizajna.

Nakon Perwoll Fashion Week-a iskoristili smo priliku i porazgovarali sa Budislavom o modi u Srbiji i u svetu, inspiraciji, kao i o novim projektima.

Koliko je teško uspeti u svetu mode?

Pretpostavljam da je mešavina talenta, rada i srećnih okolnosti neki recept, ali takođe i obrazovanje, komunikacija, razmena ideja i informisanost mogu mnogo da pomognu.

Kako se moda i shvatanja mode razlikuju u svetu i u Srbiji?

Mislim da se u inostranstvu više insistira na individualnosti i ličnom pecatu, kroz traganje za neafirmisanim dizajnom, a da Srbija modu još uvek doživljava konzumeristički i da sigurnost traži u proverenim brendovima koje preferira većina.

Šta vas inspiriše?

Čuda prirode, podvodni svet velikih dubina, arhitektura, umetnost u svim formama, utisci…

Ko su vaši potrošači?

Moji klijenti su uglavnom žene koje su u godinama kada znaju sta žele, šta im dobro stoji i u čemu se dobro osećaju, a imaju “dozu drskosti” da ponesu i nešto što iskače iz šablona.

Da li je važniji STIL ili MODA i ima li razlike uopšte?

Stil je svakako važniji, jer moda može da se kupi, a stil ne.

Idealna kombinacija za posao?

U mnogome zavisi od posla, ali sa crnim pantalonama visokog struka i belom platnenom košuljom ne možete da pogrešite.

Nedavno ste Jasmina Vujović i vi otvorile Belgrade Design Hub u Dositejevoj. Šta možemo naći tu i kakav je put od ideje do realizacije?

Naša radnja predstavlja mesto gde se naše estetike dodiruju i dopunjuju. U radnji izlažemo sve vrste odevnih predmeta, torbe, nakit dva dizajnera i šešire. U našem slučaju do realizacije nije pretežak put, jer obe imamo svoje radionice kroz koje možemo da sprovedemo sve svoje ideje relativno lako i brzo.

Izvor: BIZLife

Foto: BFW

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE