"Srbija prvi put ima najveću stopu rasta u Evropi"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Srbija prvi put ima najveću stopu rasta u Evropi”

  Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali ocenio je, povodom najnovijih podataka Evropske komisije da je Srbija u prvom kvartalu ove godine ostvarila rast BDP-a od pet odsto, da je to sjajan rezultat i da naša zemlja prvi put u istoriji ima stopu rasta koja je najveća u Evropi.

  Mali je, gostujući na Televiziji Prva, rekao da očekujemo rezultate i za drugi kvartal, i dodao da će naša zemlja, po svim prognozama i projekcijama ko god da ih prati – da li je to MMF ili Svetska banka, imati najbolji rezultat u Evropi ove godine.

  Prema njegovim rečima, treba dosta raditi kako bi se taj rezultat i zadržao, ali već sledeće godine idemo sa visokim stopama rasta od 6,5 i sedam odsto.

  On je podsetio na to da je Srbija u prethodne četiri godine imala suficit u budžetu, i napomenuo da je nizak nivo javnog duga omogućio da se podrži privreda sa 5,1 milijardom evra u situaciji sa koronavirusom.

  „Srbija je izbegla najcrnji scenario. Nemamo masovnih zatvaranja fabrika i otpuštanja zaposlenih, što je sve posledica odgovorne ekonomske politike“, podvukao je ministar.

  Mali je istakao da resorno ministarstvo, zajedno sa Zavodom za statistiku i Privrednom komorom Srbije, radi anketu u kojoj učestvuje više od hiljadu kompanija koje će do 10. avgusta odgovoriti sa kakvim se izazovima suočavaju i na osnovu toga će biti projektovan budžet za 2021. godinu.

  Izvor: Prva TV

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE